Flick schuift Lewandowski naar voren voor Ballon d'Or

Reacties

Robert Lewandowski scoort dit seizoen eigenlijk altijd en overal en dus was het ook geen verrassing dat de Pool zaterdag tweemaal trefzeker was in de gewonnen bekerfinale tegen Bayer Leverkusen. Hansi Flick ziet de superspits van Bayern München als een serieuze kandidaat voor de Ballon d'Or.

Flick schuift Lewandowski naar voren voor Ballon d'Or
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 4
Bayern München
Bayern München

Met zijn dubbelslag in de bekerfinale staat Lewandowski nu op 51 doelpunten in dit seizoen. 34 van die goals maakte hij in de Bundesliga, elf in de Champions League en zes in het Duitse bekertoernooi. Tegen Leverkusen was de spits verantwoordelijk voor de 0-3 en de 1-4.

'51 doelpunten, dat is iets heel bijzonders', zei Bayern-coach Flick na het binnenhalen van de DFB Pokal. 'Zijn eerste tegen Leverkusen, onze derde goal, was ook weer heel speciaal. De manier waarop hij de bal controleert en meteen voor het doel gaat… Natuurlijk, hij had daar ook wat geluk (doelend op de blunder van Leverkusen-keeper Lukás Hrádecky, red.). Maar dit is wel wat hem onderscheidt: hij probeert het gewoon meteen. Robert heeft ontzettend veel vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten.'

En dus lonkt de prijs voor de beste voetballer van de wereld, denkt Flick. 'Als ik nu naar zijn hoeveelheid doelpunten kijk en zie dat hij 34 keer heeft gescoord in de Bundesliga, dan denk ik serieus dat een speler uit onze competitie dit jaar de Ballon d'Or kan winnen. Waarom niet? Hij heeft de basis ervoor gelegd. Ik wens hem veel succes', aldus de oefenmeester.

Bij de afgelopen Ballon d'Or-verkiezing, gewonnen door Lionel Messi, eindigde Lewandowski nog als achtste. De laatste speler van Bayern die de prijs won was Karl-Heinz Rummenigge, tegenwoordig de algemeen directeur bij de Duitse kampioen. Rummenigge mocht zich in 1981 de beste van de wereld noemen.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.