Flick neemt Zirkzee en teamgenoten niets kwalijk na zeldzame nederlaag

Bayern München-trainer Hansi Flick heeft zijn spelers in bescherming genomen na de verrassende nederlaag op bezoek bij 1899 Hoffenheim. Na 23 overwinningen op rij verloor de Duitse recordkampioen met 4-1.

1899 Hoffenheim
4 - 1
Bayern München

De nederlaag volgde slechts drie dagen na een zware klus in Hongarije, waar Sevilla pas na verlenging werd verslagen in de strijd om de UEFA Super Cup. Flick gaf spelers als Robert Lewandowski en Leon Goretzka dan ook rust, maar ook met enkele frissere krachten als Corentin Tolisso en Joshua Zirkzee ging het toch mis.

Flick neemt het zijn manschappen niet kwalijk, hij kwam na de wedstrijd zelfs met loftuitingen bij Sky. 'Er zijn veel oorzaken aan te wijzen na deze nederlaag, maar als we praten over inzet en wilskracht heb ik helemaal niets te klagen over dit team. De mentaliteit na de 120 minuten op donderdag was geweldig.'

Wel wees de trainer van Bayern op de aanvallende stootkracht, die met Zirkzee in de punt van de aanval 'niet zo krachtig was als dat we gewend zijn', aldus Flick. Lewandowski werd na iets minder dan een uur alsnog ingebracht voor Zirkzee, maar ook de Poolse topschutter kon geen resultaat forceren.

Zweet op het voorhoofd
Thomas Müller vond dat Bayern terecht verloor van Hoffenheim, maar dat het zeker niet aan de inzet van zijn teamgenoten lag. 'Ik kreeg niet het gevoel dat we de duels slap ingingen, of dat er pas na twintig minuten zweet op ons voorhoofd stond. De tegenstander was gewoon erg opgewekt en fris in de duels.'

Bayern kan niet te lang stil blijven staan bij deze nederlaag, want de volgende belangrijke wedstrijd staat alweer voor de deur. Komende woensdag wordt er tegen Borussia Dortmund gespeeld om de Duitse Super Cup.