Flick moet vrezen voor zijn baan: DFB-voorzitter kondigt crisisoverleg aan

Reacties

Het is alarmfase één in Duitsland, dat voor het tweede WK op rij de groepsfase niet heeft overleefd. De Duitse voetbalbond heeft een crisisoverleg aangekondigd.

Flick moet vrezen voor zijn baan: DFB-voorzitter kondigt crisisoverleg aan
© Pro Shots
Costa Rica
Costa Rica
2 - 4
Duitsland
Duitsland

Als het aan Hansi Flick ligt, dient de bondscoach zijn doorlopende contract uit. De DFB lijkt minder stellig en wil eerst om tafel. Vlak voor de vlucht terug naar Duitsland sprak voorzitter Bernd Neuendorf zich uit over de situatie. 'Je kunt je voorstellen dat we diep teleurgesteld zijn, want deze uitschakeling is erg pijnlijk.'

Omdat Spanje onderuit ging tegen Japan, had de overwinning van Duitsland op Costa Rica (2-4) geen waarde. Net als vier jaar geleden zit het WK er voor de Duitsers vroegtijdig op. 'Ik verwacht van de technische staf een sportieve analyse van dit toernooi en perspectieven voor de toekomst, want in 2024 wordt het EK in eigen land gehouden', zei Neuendorf.

Geen kwalificatiewedstrijden
Omdat Duitsland de Europese eindronde organiseert, hoeft het geen kwalificatiewedstrijden te spelen. Dat geeft tijd om aan een nieuw team te bouwen, maar gaat Flick dat doen of komt er een nieuwe bondscoach? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Wereldkampioenschap

Stand Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.