Flick maakt zich 'geen zorgen' ondanks uitdagende uitgangspositie Duitsland

Reacties

Bondscoach Hansi Flick maakt zich geen zorgen over het Duitse elftal en over zijn eigen positie als trainer bij Die Mannschaft. Bij de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Costa Rica van komende donderdag gaf de 57-jarige trainer aan alle vertrouwen te hebben zijn ploeg.

Flick maakt zich 'geen zorgen' ondanks uitdagende uitgangspositie Duitsland
Costa Rica
Costa Rica
2 - 4
Duitsland
Duitsland

Duitsland staat op dit moment met één punt op de laatste plaats in Groep E. In de wedstrijd tegen Costa Rica is een overwinning noodzakelijk om de volgende ronde te behalen. De Duitsers verloren tot nu toe met 1-2 tegen Japan en speelden met 1-1 gelijk tegen Spanje.

'Natuurlijk hebben we de volgende ronde niet langer in onze eigen handen. Dit is niet de uitgangspositie die we voor dit WK voor ogen hadden. Het harde werk van het team op de training en de groei die we samen maken geeft ons het gevoel dat we op de goede weg zijn. We zullen zien hoe ver het ons zal brengen', aldus Flick.

Op de vraag waarom hij vertrouwen heeft in zijn elftal, was de trainer duidelijk. 'Ik ben een coach die op een positieve manier vooruitkijkt. Natuurlijk hebben we de ambitie om de laatste zestien te bereiken en benaderen we de wedstrijd serieus. Toch voel ik geen enkele druk, ook niet sinds we de eerste wedstrijd van Japan verloren.'

8-0 winnen
Wil Duitsland wel zeker zijn van een plekje in de knock-outfase, dan moet er minimaal 8-0 of meer worden gewonnen. Spanje zegevierde in zijn eerste wedstrijd met 7-0 tegen Costa Rica. 'Het zou gek zijn om aan te nemen dat we acht doelpunten maken. We moeten Costa Rica het respect tonen dat het verdient', reageert Flick. 'Ze kwamen sterk terug tegen Japan na de 7-0 tegen Spanje. Dat moet je erkennen. We weten dat het moeilijk wordt tegen een team dat waarschijnlijk defensief is ingesteld.'

Ook ging de trainer nog in op zijn toekomst als bondscoach van Duitsland. 'Vanaf mijn kant kan ik zeggen dat morgen (vrijdag, red.) bij een verlies niet mijn laatste wedstrijd als bondscoach wordt. Je weet natuurlijk niet wat er gaat gebeuren. Ik heb nog een contract tot 2024 en ik kijk natuurlijk uit naar het EK in eigen land. Dat is nog ver weg', aldus de coach.

Duitsland speelt vrijdag om 20.00 uur tegen Costa Rica, dat bij een gelijkspel of overwinning ook door kan gaan naar de volgende ronde. Dat hangt dan weer af van de uitslag bij Japan - Spanje, de wedstrijd die tegelijkertijd wordt gespeeld.

Do 1 dec. 2022

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.