Flick loodst Duitsland naar eerherstel: 'Nog een lange weg te gaan'

Reacties

Duitsland had maandag de Europese primeur. De vaste gast op eindrondes heeft aan de hand van Hansi Flick in Skopje het WK-ticket gepakt.

Flick loodst Duitsland naar eerherstel: 'Nog een lange weg te gaan'
© Pro Shots
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
0 - 4
Duitsland
Duitsland

Met de ruime overwinning op Noord-Macedonië verzekerde Duitsland zich voor de 26ste keer van een plaats op een eindronde. In 1968 was Die Mannschaft voor het laatst toeschouwer als er mondiale of Europese titels te vergeven waren.

De succesvolle kwalificatie kan worden toegeschreven aan Flick. Die nam de geschonden Duitse trots over van Joachim Löw, die met een teleurstellend EK afscheid nam. Het was vanwege de mislukte jacht op de EK-titel en de haperende start van de WK-kwalificatie geen gespreid bedje, waarin Flick terecht was gekomen.

Inmiddels zijn de plooien gladgestreken. Flick won bij Duitsland zijn eerste vijf wedstrijden, een vliegende start die alleen zijn voorganger Löw had gemaakt. Hij bracht de verwachte potentie van Duitsland wel boven water, zoals hij dat eerder bij Bayern München had gedaan als opvolger van Niko Kovac. Daar kon hij negen maanden na zijn entree de Treble vieren met Der Rekordmeister. Nu heeft hij zes maanden meer tijd om Duitsland aan de hoofdprijs te helpen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Natuurlijk zijn er ook nuanceringen te plaatsen bij het huidige succes van Duitsland. De zeges met de veelzeggende doelcijfers 18-1 werden geboekt op Liechtenstein, IJsland, Armenië, Roemenië en Noord-Macedonië. Maar dat laatste land had negen maanden geleden met de stunt in Duisburg wel een open zenuw geraakt van het Duitse voetbal.

Van die crisis is niet veel meer zichtbaar. De resultaten in de WK-kwalificatie hebben de wond gedicht. 'We hebben ons gekwalificeerd. Dat geeft ons zelfvertrouwen', zei Kai Havertz. 'Voor Duitsland is het het doel om de titel te veroveren. Met dat idee gaan we ook op weg, ook al is er nog een lange weg te gaan.'

Ook Bayern-middenvelder Leon Goretzka weet dat Duitsland nog niet is waar het wil zijn. 'Als het gaat om weer bij de wereldelite terug te komen, dan moeten we nog wat zaken verbeteren. We hebben daar niet veel tijd voor, we moeten op elke training een stap vooruit zetten. Er bijna niemand die daar beter voor kan zorgen dan Hansi.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.