Flick legt vinger op zere plek na uitschakeling: 'Ik was boos in de rust'

Hansi Flick wilde kort na de uitschakeling van Duitsland op het WK nog niet ingaan op zijn toekomst bij de nationale ploeg. Daarvoor vond de bondscoach het te vroeg, zo kort na de sensationele ontknoping in Groep E. Wel had Flick een heldere analyse van waar het dit toernooi fout is gegaan voor Die Mannschaft.

Costa Rica
Costa Rica
2 - 4
Duitsland
Duitsland

In aanloop naar het duel met Costa Rica (2-4) zei Flick op zijn persconferentie dat hij ook bij een nederlaag tegen Costa Rica wilde aanblijven als bondscoach. De voormalig trainer Bayern München ligt nog vast tot en met 2024, als Duitsland het EK in eigen land speelt. Na de uitschakeling op het WK werd Flick bij tv-zender ARD uiteraard gevraagd naar zijn toekomst, opstappen komt niet in hem op. 'Het is moeilijk daar zo kort na de wedstrijd antwoord op te geven, terwijl we zijn uitgeschakeld. We zullen daar snel naar kijken.'

Over de wedstrijd wilde Flick wel iets kwijt. 'Ik ben niet sprakeloos, ik kan de wedstrijd vrij goed analyseren. Ik was boos in de rust, dat heb ik het team ook verteld', doelde hij op de magere 1-0 voorsprong bij rust. 'We maakten de tegenstander sterk door te frivool te zijn. We hadden eindeloos veel kansen, maar hielden de tegenstander nu in de wedstrijd. Dat was niet goed. We hadden wel drie of vier keer kunnen scoren. We wisten dat we vaker moesten scoren om in de buurt te komen van Spanje, maar dat is niet gelukt.'

Uiteindelijk won Duitsland met 4-2 van Costa Rica en ging het niet door omdat Spanje een beter doelsaldo had door de eerdere 7-0 overwinning op de Midden-Amerikanen. 'We hebben het toernooi vandaag niet verloren', weet Flick. 'Dat is in de laatste twintig minuten gebeurd tegen Japan. En we hadden op het einde 2-1 kunnen maken tegen Spanje. Maar we waren niet efficiënt genoeg. Er was een bepaalde onzekerheid in het team. We hebben niet vaak genoeg gescoord, daarom zijn we nu uitgeschakeld.'