Flick haalt de Kerst wél: Bayern schuift trainerskwestie voor zich uit

Reacties

Bayern München stelt voorlopig geen nieuwe hoofdtrainer aan. De huidige interim-coach Hansi Flick blijft in ieder geval tot de Kerst aan. Dat zei Karl-Heinz Rummenigge vrijdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van de Duitse recordkampioen, waar ook afscheid werd genomen van Uli Hoeness.

Flick haalt de Kerst wél: Bayern schuift trainerskwestie voor zich uit
© Pro Shots

Flick neemt de honneurs waar sinds Niko Kovac begin deze maand werd ontslagen door Bayern. Met de voormalige assistent van de Kroaat aan het roer leverden de duels met Olympiakos Piraeus (2-0) en Borussia Dortmund (4-0) vervolgens twee zeges op, waardoor Rummenigge vorige week al liet weten dat de oud-international ook na de interlandperiode tegen Fortuna Düsseldorf op de bank zal zitten.

De Bayern-leiding is dusdanig enthousiast over het werk van Flick dat hij nóg langer aanblijft interim-coach. 'En omdat we niet na elke wedstrijd de vraag willen krijgen of Hansi bij de komende wedstrijd nog hoofdtrainer is, wil ik aan alle leden nu zeggen dat Hansi Flick minstens tot de Kerst de sportieve eindverantwoordelijke zal zijn. En mogelijkerwijs ook daarna nog', zei Rummenigge over de trainerskwestie.

Omdat Flick indruk heeft gemaakt met zijn trainingen en zijn tactiek en ook goed omgaat met de spelers, krijgt hij voorlopig het vertrouwen van de Bayern-directie. De kans wordt dus steeds groter dat er pas volgend jaar zomer een nieuwe trainer komt, waarbij Erik ten Hag een voorname kandidaat is. Eerder ging er al een streep door de komst van een ervaren tussenpaus, waarvoor Arsène Wenger in beeld was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.