Flick bevestigt slecht nieuws over enkelblessure Davies

Reacties

Bayern München-trainer Hansi Flick heeft bevestigd dat de blessure die verdediger Alphonso Davies opliep in het duel met Eintracht Frankfurt ernstig is. De verwachting is dat de back minimaal zes weken afwezig is met een enkelkwetsuur.

Flick bevestigt slecht nieuws over enkelblessure Davies
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
5 - 0
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Voor de Canadees ging het al vroeg in de wedstrijd mis, na afloop van de 4-0 overwinning op Frankfurt vertelde Flick op de persconferentie dat er al wat duidelijk was over de aard van de blessure. 'Eén gewrichtsband is afgescheurd, in de ander zit een scheur. We verwachten dat hij er zes tot acht weken uitligt', bracht Flick het slechte nieuws.

Zodoende mist Davies in ieder geval de competitiekraker tegen Borussia Dortmund (7 november) en komen ook de eerstvolgende wedstrijden in de groepsfase van de Champions League in gevaar. De duels met Lokomotiv Moskou en Red Bull Salzburg zijn sowieso geen haalbare kaart, mogelijk is Davies begin december weer beschikbaar als er opnieuw tegen Atlético Madrid wordt gespeeld. Het eerste duel tussen de twee Europese grootmachten eindigde in een eclatante 4-0 overwinning voor Der Rekordmeister.

Op Twitter is Davies in ieder geval positief gestemd. 'Iedereen bedankt voor de lieve berichten. Ik zal sterker terugkomen, dit is slechts een hobbel in de weg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Davies
Meer over A. Davies
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.