Bayern München en RB Leizpig hebben geprofiteerd van het onverwachte puntenverlies van Borussia Dortmund. Angeliño en Bas Dost deden weer van zich spreken in de Bundesliga.

VfB Stuttgart
1 - 3
Bayern München

Bayern had het een week na de zeldzame uitglijder op eigen veld tegen Werder Bremen (1-1) ook knap lastig met VfB Stuttgart, dat in de Bundesliga al zeven duels ongeslagen was en er alles aan deed die sterke serie ook tegen de regerend kampioen in stand te houden. Nadat Robert Lewandowski al vroeg tegen de paal had gekopt, nam Stuttgart na twintig minuten de leiding. Na een snelle uitbraak gaf Silas Wamangituka een voorzet waar Manuel Neuer nét niet bijkon en tikte Tanguy Coulibaly binnen.

Het duurde even voordat Bayern zich oprichtte. Juist toen Stuttgart dicht bij de 2-0 was geweest, maakte Kingsley Coman zeven minuten voor rust op aangeven van Lewandowski uit een snelle tegenaanval gelijk met een schot in de korte hoek. Vlak daarna leek Bayern al weer opnieuw te kunnen beginnen toen Philipp Förster profiteerde van een slippertje van Neuer, maar de VAR vond een duw van Coulibaly reden genoeg dat doelpunt af te keuren.

Bayern had daarna niet lang nodig om de wedstrijd definitief naar zijn hand te zetten. Lewandowski nam zijn ploeg maar weer eens bij de hand door vlak voor rust van buiten het strafschopgebied hard raak te schieten. De ploeg van trainer Hansi Flick slaagde er na rust niet in die voorsprong verder uit te breiden en moest daardoor nog oppassen. Zo leek Niklas Süle de bal (onbestraft) met de hand te beroeren en moest Neuer nog redding brengen, maar Bayern trok de zege over de streep toen Douglas Costa vlak voor tijd voor de 1-3 zorgde.

Borussia Dortmund
1 - 2
1. FC Köln
1. FC Köln

Dortmund snoepte vorige week nog twee punten af van de achterstand op Bayern door vier goals van Erling Haaland, die vervolgens ook twee keer scoorde in het Champions League-duel met Club Brugge. Tegen Köln kon de Noorse spits het verschil voor de verandering eens niet maken. Zo raakte hij na 25 minuten het zijnet na een sterke actie van Marco Reus. Dortmund keek toen al tegen een achterstand aan door de vroege goal van Ellyes Shkiri uit een corner.

Na een uur stelde de Tunesische middenvelder Dortmund voor een nog zwaardere opgave door zijn tweede van de middag te maken, opnieuw door de bal na een hoekschop binnen te tikken. Lucien Favre bracht daarna Youssoufa Moukoko (16) en Giovanni Reyna (18) in de ploeg. Het zorgde voor nieuw elan en de aansluitingstreffer van collega-invaller Thorgan Hazard, maar meer doelpunten bleven uit ondanks een slotoffensief en grote kansen voor Mats Hummels en Haaland.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
Arminia Bielefeld

Angeliño heeft zijn draai gevonden bij RB Leipzig. De voormalig PSV'er ontpopt zich in Duitse dienst tot een productieve linksback. Dat bevestigde hij tegen Arminia Bielefeld. De openingstreffer van zijn linkervoet, na knap voorbereidend werk van de achttienjarige Lazar Samardzic, was alweer zijn vierde treffer van het Bundesliga-seizoen. Daarmee heeft hij zijn persoonlijke record – drie Eredivisie-goals in 2017-18 – verbeterd.

De treffer van Angeliño bleek de basis voor een regelmatige zege op Arminia Bielefeld. Christopher Nkunku vergrootte kort na rust de marge, waardoor Leipzig de zege niet meer kon ontgaan. Het kon het zich zelfs veroorloven een strafschop onbenut te laten. Voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth faalde vanaf elf meter. Die misser en de Bielefeld-treffer van Fabian Klos konden de pret niet drukken, want de ploeg van trainer Julian Nagelsmann profiteerde door de zege van het puntenverlies van Borussia Dortmund en staat tweede.

Union Berlin
3 - 3
Eintracht Frankfurt

'Het is dom om aan Europa te denken', zei trainer Urs Fischer over de dromen van zijn Union Berlin, dat door de sterke prestaties meedoet om de Europese tickets. De start van zijn ploeg tegen Eintracht Frankfurt gaf echter juist extra reden de gedachten naar een mooie toekomst te laten gaan.

Na zes minuten stonden Die Eisern met 2-0 voor. Het schot van Robert Andrich en de benutte strafschop van Max Kruse hadden de Berlijnse formatie een bliksemstart opgeleverd. Maar nog voor rust was van die comfortabele voorsprong niets meer over door twee goals van André Silva. In de 79ste minuut leek ook een punt door de Union-vingers te glippen. Bas Dost was de gevierde man bij Eintracht, dat echter door toedoen van Kruse genoegen moest nemen met een punt.