Fortuna Sittard heeft de weg omhoog weer gevonden. PEC Zwolle werd zaterdag het volgende slachtoffer van de Limburgse dadendrang.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Fortuna Sittard

Sparta Rotterdam maakte woensdag een einde aan de indrukwekkende tussensprint van Fortuna Sittard, dat na de wisseling van de wacht onder Sjors Ultee vijf zeges en een gelijkspel boekte.

Gezien de eerste helft in Zwolle had de midweekse nederlaag het Limburgse vertrouwen niet doen verdwijnen. Fortuna Sittard verzuimde echter het machteloze PEC af te straffen. Doelman Michael Zetterer hield de thuisploeg op de been en kreeg daarbij ook de hulp van het aluminium, dat een treffer van Emil Hansson verhinderde. Daardoor stond er na 45 minuten nog 0-0 op het scorebord, waar de verhouding qua doelpogingen een ander beeld gaf (0-9).

Fortuna Sittard had twaalf minuten nodig om in de tweede helft wel toe te slaan. Zian Flemming speelde zichzelf knap vrij en mikte de bal in de kruising. De aanvaller smoorde daarmee het ingezette herstel van PEC in de kiem.

Voor Flemming was het alweer zijn zesde goal in zijn zestiende wedstrijd voor de Limburgers, terwijl hij ook al tekende voor drie assists. Die mooie cijfers steken schril af van zijn statistieken die hij kon overleggen na zijn afscheid van PEC Zwolle afgelopen zomer. In zijn 29 Eredivisie-duels voor de Overijsselse club kwam hij niet verder dan twee goals en geen assists.

Flemming mocht zich op bekend terrein laten fêteren. PEC toonde wel herstel, maar ook met verse krachten Immanuel Pherai en Virgil Misidjan bleef de beloning in de vorm van de gelijkmaker achterwege. Mats Seuntjens maakte na een solo op de achterlijn een einde aan de onzekerheid. Daardoor is Fortuna op de ranglijst Zwolle voorbijgestreefd.