Flekken van 'internationale klasse': alleen Neuer krijgt betere beoordeling

Reacties

Mark Flekken heeft een ijzersterke eerste seizoenshelft achter de rug. De 28-jarige doelman van SC Freiburg hield qua aantal tegendoelpunten zelfs gelijke tred met Bayern München-collega Manuel Neuer. Dankzij zijn prestaties in de Bundesliga vindt de Oranje-international zich terug in een fraai rijtje.

Flekken van 'internationale klasse': alleen Neuer krijgt betere beoordeling
© Pro Shots

SC Freiburg is dit seizoen dé verrassing in de Bundesliga en ging als nummer drie de winterstop in. Die hoge klassering is onder meer te danken aan Flekken, die in zeventien duels pas zestien tegentreffers kreeg. Voor Kicker reden genoeg om de Nederlander net als Neuer, Gregor Kobel (Borussia Dortmund) en Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach) te bestempelen als 'internationale klasse'.

'Zijn eerste seizoenshelft als eerste doelman in de Bundesliga bezorgde Flekken zijn eerste nominatie voor het Nederlands elftal', schrijft het Duitse tijdschrift. 'Nadat hij in de voorbereiding een elleboogblessure opliep, zette de laatbloeier zijn turbo aan. Geen enkele doelman in de Bundesliga heeft een hoger reddingspercentage (79,5 procent), geen team kreeg minder goals tegen (zestien) en hield vaker de nul (zes keer) dan SC Freiburg.'

Voetballende kwaliteiten
Kicker prijst daarnaast de voetballende kwaliteiten van Flekken, die er om die reden ook goed op staat bij bondscoach Louis van Gaal. 'Naast zijn kernkwaliteiten op de lijn lukt het Flekken om op speelse wijze te schitteren, bijvoorbeeld wanneer hij een afjagende aanvaller met een behendige chipball naar een teamgenoot de leegte in laat rennen.'

Flekken miste dit seizoen nog geen minuut in de Bundesliga. Freiburg hervat de competitie volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.