Flater NAC helpt PEC, Heracles blijft in spoor

PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben in hun jacht op promotie vrijdag geen fout gemaakt, al kwamen de twee clubs pas na rust op gang.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda was de onderliggende partij op bezoek bij PEC Zwolle, dat problemen had om het overwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Kort na rust werd de ban dan toch gebroken door de ploeg van Dick Schreuder. Dean Huiberts kreeg de felicitaties, maar NAC mocht zich de tegengoal zelf aanrekenen. Een te korte terugspeelbal had geleid tot de 1-0 voor PEC Zwolle.

De thuisploeg kon pas zes minuten voor het sluiten van de markt met een gerust hart achterover leunen. Nadat de poging Thomas van den Belt nog op het aluminium was gestrand, maakte Lennart Thy er 2-0 van voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 5
Heracles Almelo

Heracles Almelo had moeite om het verzet van TOP Oss te breken. De Tukkers zagen pas in de tweede helft de pogingen resulteren in een treffer. Rigino Cicilia had daarbij het geluk dat zijn schot van richting werd veranderd. Nikolai Laursen onderstreepte daarna zijn grote waarde voor Heracles.

Zijn twee goals, waarmee hij zijn seizoenstotaal opvoerde tot veertien, waren de genadeklap voor TOP Oss tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Kyvon Leidsman deed een kwartier voor het einde de hoop bij de thuisploeg opleven, maar een knal van Marko Vejinovic maakte aan alle onzekerheid een einde. De hattrick van Laursen maakte het Almelose feestje in Oss compleet; 1-5.

ADO Den Haag
1 - 3
Willem II
Willem II

Dick Advocaat werd voor het duel met Willem II gehuldigd. De Hagenaar kreeg de prijs die toebehoort tot de titel van beste trainer van de derde periode. Op het veld volgde al snel de volgende reden voor een ADO-feestje. Joël Zwarts bracht al in de eerste minuut de 1-0 op het scorebord.

Willem II verpestte in de tweede helft het Haagse feestje. Na de gelijkmaker van Matthias Verreth trokken de Tilburgers met twee treffers van Elton Kabangu in een tijdsbestek van acht minuten de wedstrijd naar zich toe.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 2
Almere City FC

Almere City FC bleef in het spoor van PEC Zwolle en Heracles Almelo. Het bezoek aan De Toekomst leverde de drie punten op. Jeredy Hilterman zette de ploeg van Alex Pastoor kort voor rust op het goede spoor.

Vroeg in de tweede helft werd het pleit definitief beslecht. Lance Duijvestijn benutte een strafschop, die was veroorzaakt door Mika Godts. De Belgische Ajacied verdween niet veel later met zijn tweede gele kaart van de avond richting de kleedkamer van Ajax, dat met tien man de dertiende nederlaag van het seizoen niet meer kon voorkomen.