Flamengo verlost fenomeen Gabigol eindelijk van Inter

Reacties

Internazionale heeft definitief afscheid genomen van Gabriel Barbosa Almeida, beter bekend als Gabigol. Flamengo heeft de 23-jarige spits gekocht.

Flamengo verlost fenomeen Gabigol eindelijk van Inter
© Pro Shots

De Braziliaanse topclub huurde Gabigol het afgelopen kalenderjaar al van Inter. In januari 2018 kwam hij binnen bij Flamengo en al snel groeide hij uit tot een fenomeen. In 43 officiële duels voor de club kwam hij tot 34 doelpunten. Zijn absolute hoogtepunt beleefde Gabigol op 23 november in de finale om de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League.

In die eindstrijd tegen River Plate keek Flamengo in de 89ste minuut tegen een 1-0 achterstand aan. In de absolute slotfase scoorde Gabigol echter twee keer, waarmee hij Flamengo de eerste Copa Libertadores sinds 1981 bezorgde. De Braziliaanse fans werden vervolgens helemaal gek. Gabigol was het middelpunt van ongekende feestvreugde in het Peruaanse Estadio Monumental.

Met zijn uitstekende prestaties voor Flamengo speelde Gabigol zich bij veel clubs in de kijker, maar hij heeft zich nu toch definitief verbonden aan Flamengo, dat naar verluidt zo'n zeventien miljoen euro voor hem betaalt. Daarmee is Gabigol met afstand de duurste aankoop in de clubhistorie van de Brazilianen.

Aan de 23-jarige spits nu de taak om ook de komende jaren aan de extreem hoge verwachtingen te voldoen. Het is een strijd die hij al jaren voert, In 2016 kwam hij voor dertig miljoen euro van Santos naar Inter, als cadeautje voor Frank de Boer. In Europa wist hij echter nooit indruk te maken, ook niet bij Benfica. In eigen land lukt dat wél en in oktober maakte hij al zijn rentree bij de nationale ploeg na een afwezigheid van drie jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Flamengo
Meer over Flamengo
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.