'Fiorentina laakt handelswijze Barça en Xavi: conflict met Amrabat dreigt'

Reacties

Fiorentina is niet te spreken over de wijze waarop Barcelona Sofyan Amrabat wilde losweken bij La Viola. De Marokkaans international zou op zijn beurt weer bepaald niet gelukkig zijn met de opstelling van zijn werkgever na de toenadering van Barça.

'Fiorentina laakt handelswijze Barça en Xavi: conflict met Amrabat dreigt'
© Pro Shots

Barcelona hoopte Amrabat (26) op huurbasis over te nemen van Fiorentina en zou daarbij een optie tot koop hebben willen bedingen in de huurovereenkomst. De huidige nummer twaalf in de Serie A stond volgens Il Corriere dello Sport niet open voor een overgang van Amrabat en liet dat ook duidelijk weten aan Barça.

De ex-speler van FC Utrecht en Feyenoord liet dinsdag op cryptische wijze van zich horen op Instagram en leek daarbij te hinten op de interesse van Barcelona. ‘Go for it now, the future is promised to no one’, schreef Amrabat, die bij Fiorentina nog een contract heeft tot medio 2024.

Fiorentina was volgens Italiaanse media niet blij met het bericht van Amrabat en zou ook zeer ontstemd zijn over de rol van Barça-trainer Xavi in de gang van zaken. Xavi zou de middenvelder uit Huizen dinsdag meerdere malen hebben gebeld om te benadrukken hoe graag hij hem naar Camp Nou wilde halen.

Alle partijen kwam dinsdagavond niet meer dichter tot elkaar en ondertussen is Amrabat door Fiorentina buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het Coppa Italia-duel met Torino (vanavond). Italiaanse media vermoeden dat de Florentijnen de middenvelder mogelijk langer aan de kant houden. Het Spaanse Sport schrijft dat het onwaarschijnlijk is dat Barcelona door de huidige gebeurtenissen in de zomer een nieuwe poging gaat wagen bij Fiorentina voor Amrabat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.