Finse held Väisänen had Den Bosch zonder Jordania nooit gekend

Reacties

Leo Väisänen is onze Speler van de Week in de Keuken Kampioen Divisie. De 21-jarige verdediger had een belangrijk aandeel in het veiligstellen van de periodetitel van FC Den Bosch. 

Finse held Väisänen had Den Bosch zonder Jordania nooit gekend

Den Bosch vierde feest. Na jaren misère was er eindelijk weer reden tot juichen. Centrale verdediger Väisänen zal het verleden niet gekend hebben zoals de Bossche supporters dat wel kennen. De Finse jongeling nam in de beslissende wedstrijd om de tweede periode tegen Dordrecht twee treffers voor zijn rekening en vierde vrolijk mee.

Het elftal van trainer Wil Boessen dendert door in de Keuken Kampioen Divisie. De stap die de Fin afgelopen zomer zette betaalt zich uit, voor hemzelf en voor de club. Hij had alleen nog maar in zijn vaderland gespeeld, maar vond zichzelf plotseling terug in Den Bosch. Op de laatste dag van de zomerse transferwindow meldde Väisänen zich bij de Brabanders. In een vreemd land, met nieuwe ploeggenoten moest hij zich aanpassen. Hij slaagde daar wonderwel rap in.

Met de Bulgaar Stefan Velkov kreeg Boessen nog een beloftevolle centrale verdediger. In eerste instantie viel de keuze op Velkov als basiskracht, maar een schorsing en een blessure kwamen Väisänen van pas. De Fin is fysiek sterk, vormt met de Brabantse jongeling Sam Kersten een prima centraal verdedigingsduo en trekt bij dode spelmomenten vol lef mee naar voren.

Zijn twee goals waren geen toeval. Väisänen heeft oog voor de positie in het vijandelijke strafschopgebied en is in staat zelf te scoren of ruimte te scheppen voor ploeggenoten. En ondertussen voert hij zijn primaire taak, de spits van de tegenstander van scoren houden, schijnbaar moeiteloos uit.

Väisänen is een speler met toekomst. Hij is een van de weinige buitenlandse spelers die snel de stap naar de basis gemaakt heeft. De Brabantse promotiekandidaat beschikt nog altijd over een elftal waarin meer spelers van Brabantse/Hollandse komaf zijn dan spelers van over de grens. Väisänen had zonder eigenaar Kakhi Jordania waarschijnlijk nooit van Den Bosch geweten. Nu dient hij Den Bosch, maar Jordania zal ook in hem een speler zien die geld op kan brengen. Als de Fin Den Bosch richting Eredivisie kan helpen, is hij zijn geld dubbel en dwars waard.

De topvijf van speeldag 20:

1. Leo Vaisanen (FC Den Bosch) 8,0
2. Rafik Zekhnini (FC Twente) 7,5
3. Danilo Pereira (Jong Ajax) 7,5
4. Mario Engels (Roda JC) 7,5
5. Kenzo Goudmijn (Jong AZ) 7,5

Den Bosch en Roda JC hofleverancier Elftal van de Week

De nummers één en twee in de tweede periode leveren ieder drie spelers aan het Elftal van de Week. De nieuwe nummer twee in de rangschikking, FC Twente, levert twee krachten. De andere drie spelers komen van Jong AZ, Jong Ajax en FC Volendam.

Den Bosch legde beslag op de tweede prijs door Dordrecht met 6-2 te kloppen. Hoofdrollen waren er voor de verdedigers Vaisanen en Kersten en voor middenvelder Julián Marchioni. Roda JC lichtte het hoger genoteerde Go Ahead Eagles pootje, mede door de inbreng van doelman Radomir Novakovic, Henk Dijkhuizen en topscorer (opnieuw goed voor twee goals) Mario Engels.

Rafik Zekhnini en Wout Brama leidden Twente naar de tweede stek door de winst bij MVV vorm te geven. De overige drie plekken zijn voor talenten. De jonge Kenzo Goudmijn, zoon van ex-prof Kenneth Goudmijn, maakte indruk bij Jong AZ, terwijl in de spits bij Jong Ajax Danilo Pereira zich weer eens liet zien. Nick Doodeman van Volendam viel op door tegen Almere City direct uit een hoekschop te scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het algemeen individueel klassement behield Branco van den Boomen van FC Eindhoven mede dankzij een goal en een assist tegen NEC de eerste plek. Bryan Smeets volgt op plek twee, terwijl de beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie – Wouter van der Steen van FC Den Bosch – op plaats drie is terug te vinden. Huseyin Dogan (TOP Oss) en Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) maken de topvijf compleet.

Algemeen individueel klassement:

1 Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,71
2 Bryan Smeets (TOP Oss) 6,66
3 Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,65
4 Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,63
5 Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) 6,62
6 Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,58
7 Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,53
8 Danny Verbeek (FC Den Bosch) 6,5
9 Jaroslav Navrátil (Go Ahead Eagles) 6,48
10 Ferdy Druijf (Jong AZ/NEC) 6,47
Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,47
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.