Financiële zorgen SC Heerenveen nemen toe

Reacties

SC Heerenveen is er niet in geslaagd om zwarte cijfers te schrijven over het seizoen 2018/19. Ook onder de nieuwe algemeen directeur Cees Roozemond (foto) is het operationeel tekort toegenomen, zo blijkt uit de jaarcijfers.

Financiële zorgen SC Heerenveen nemen toe
© Pro Shots

Over het boekjaar heeft Heerenveen een nettoverlies van 869.643,00 euro geleden, zo maakt de club bekend. Die cijfers komen niet uit de lucht vallen: het was al langer bekend dat de Friezen geen winst zouden maken over het afgelopen boekjaar. 'De financiële doelstellingen zijn afgelopen seizoen niet gehaald', laat de club weten. 'Voor de toekomst is er reden voor zorg over de financiële ontwikkelingen als de trend van de afgelopen jaren niet omgebogen wordt.'

Het operationeel tekort is ook toegenomen, dat ging van 5,8 miljoen naar 6,1 miljoen euro. Wel werd er behoorlijk wat geld verdiend aan de verkoop van spelers als Denzel Dumfries en Arber Zeneli. De transfers van Kik Pierie en Michel Vlap worden in het volgende boekjaar meegenomen.

In het strategisch plan dat Heerenveen deze zomer presenteerde, gaven de club aan dat het operationeel tekort de komende drie jaren van zes miljoen naar twee miljoen euro moet. In een uitgebreid interview op VI PRO ging Roozemond verder in op de financiële plannen van de Friezen.

De beroerde financiële situatie was afgelopen jaar een belangrijke reden voor Roozemond om afscheid te nemen van algemeen directeur Luuc Eisenga, maar ook onder leiding van Roozemond is het dus niet gelukt om daar verbetering in aan te brengen. Dat heeft ook te maken met het ontbreken van een hoofdsponsor. Heerenveen is wel met een aantal partijen in gesprek.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.