Wie houdt József Kiprich van eindzege in cultheldenverkiezing af?

Reacties

Vrij baan voor de culthelden. De afgelopen drie weken was het in de VI en op VI PRO een komen en gaan van paradijsvogels. Ze vertelden over de avonturen bij hun geliefde clubs, maar stonden regelmatig ook stil bij het heden. Dat alles vanwege de zoektocht naar de ultieme cultheld.

Wie houdt József Kiprich van eindzege in cultheldenverkiezing af?

We vroegen de supportersverenigingen van de 34 clubs in Nederland een peiling te doen en met dé cultheld van hun club te komen. Vervolgens was dat voor VI aanleiding voor een uitgebreid artikel, waarin ook de nummers 2 en 3 van de betreffende club kort werden toegelicht.

Uiteindelijk gaan we op zoek naar de ultieme cultheld. Drie keer liep er een poll met de winnaars van de clubs uit die week. Van die drie stemrondes hebben we drie keer het podium gepakt voor de allesbeslissende finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat overblijft is een fraai stel voetballers van weleer, met stuk voor stuk schitterende verhalen en avonturen. József Kiprich kreeg in stemronde 2 de meeste stemmen en stevent nu af op de eindzege. Alleen Martin Drent, de winnaar van stemronde 1, kan hem nog een beetje bijbenen.

De stembussen zijn nog tot dinsdag geopend Stem dus snel hieronder op jouw cultheld. De uiteindelijke winnaar zal op een bijzondere manier aandacht krijgen op de kanalen van VI. Voor de liefhebbers van de cultheldenserie zijn álle 34 verhalen gebundeld in dit overzicht.

Poll (gesloten) Wie is de ultieme cultheld?
  • 26% Martin Drent (FC Groningen) (2.230 stemmen)
  • 4% Jeroen Verhoeven (FC Volendam) (364 stemmen)
  • 4% Barry van Galen (AZ) (339 stemmen)
  • 36% József Kiprich (Feyenoord) (3.026 stemmen)
  • 8% Gerard den Haan (NAC Breda) (700 stemmen)
  • 8% Jeroen Heubach (FC Twente) (687 stemmen)
  • 4% Patrick Pothuizen (NEC) (351 stemmen)
  • 6% Nathan Rutjes (Sparta Rotterdam) (543 stemmen)
  • 3% Hyun-Jun Suk (Ajax) (280 stemmen)

De verhalen van de negen finalisten nog eens op een rij.

Uiteraard staat ook onze oproep nog steeds: Wil je een herinnering delen? Mailen kan ook: naar mijncultheld@vi.nl. Uiteraard kan dat ook in de comments.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.