FIFPro in de bres voor Werner: 'Uitspraken Leipzig onaanvaardbaar'

Reacties

De mondiale spelersvakbond FIFPro is dinsdag opgekomen voor Timo Werner. De Duitse aanvaller werd de afgelopen weken publiekelijk onder druk gezet door zijn club RB Leipzig.

FIFPro in de bres voor Werner: 'Uitspraken Leipzig onaanvaardbaar'

Het contract van Werner bij Leipzig loopt in de zomer van 2020 af en de Duitser overweegt zijn verbintenis uit te dienen, zodat hij over een jaar gratis een mooie stap naar een Europese topclub kan maken. Leipzig is echter niet van plan daaraan mee te werken. De nummer drie van de Bundesliga betaalde in 2016 veertien miljoen voor Werner aan VfB Stuttgart en bood hem sindsdien de kans om zich door te ontwikkelen tot de complete spits die hij nu is.

Ralf Rangnick haalde Werner destijds naar Leipzig en vervulde afgelopen seizoen een dubbelrol als trainer en directeur. De zestigjarige Duitser is niet blij met de houding van Werner in de contractonderhandelingen, zo liet hij deze week weten in een interview met Kicker.

'Als ik zijn adviseur was, zou ik hem dringend aanraden om te verlengen. Als er een echt grote club komt, kan hij altijd nog weg. Op deze manier zou het wel eens een vervelende situatie kunnen opleveren met de fans. Dat zou jammer zijn, want hij was altijd een publiekslieveling. Hij wil niet verlengen, maar er heeft zich nog geen enkele club voor hem gemeld.'

De FIFPro vindt de uitspraken van Rangnick ongepast. 'Als deze subtiele dreigementen aan het adres van Timo doorgaan, is dat onaanvaardbaar. Het is onacceptabel dat jonge spelers die alleen maar hun contract uitdienen publiekelijk aan de schandpaal genageld worden', aldus Jonas Baer-Hoffmann, de Europese secretaris-generaal van de spelersvakbond.

'Een speler moet in staat zijn om zonder druk en bedreigingen beslissingen te nemen over zijn carrière. Spelers hebben het recht om hun contract uit te dienen, dat moeten clubs accepteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.