FIFA zet Kuipers op tweede WK-wedstrijd van Brazilië

Reacties

Björn Kuipers komt komende vrijdag voor de tweede keer in actie tijdens het WK in Rusland. De FIFA heeft de Nederlandse scheidsrechter aangewezen voor het tweede groepsduel van Brazilië met Costa Rica.

FIFA zet Kuipers op tweede WK-wedstrijd van Brazilië

Kuipers wordt vrijdagmiddag (aftrap 14.00 uur) in Sint-Petersburg zoals gebruikelijk geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De Sloveen Damir Skomina is de vierde official. Danny Makkelie zal volgens afspraak de videoarbiter zijn.

De 45-jarige Kuipers begon zijn laatste optreden op een eindtoernooi op de tweede speeldag met het duel tussen Uruguay en Egypte (1-0). Eerder floot de Nederlandse topscheidsrechter op het WK 2014 en de EK's van 2012 en 2016.

Waar Kuipers een vrij gezapig eerste WK-optreden kende, werd dat van Brazilië gekenmerkt door twee incidenten. Vooral de Zwitserse gelijkmaker was omstreden. Steven Zuber duwde verdediger Miranda in de rug voordat hij raakkopte.

Omdat Brazilië ook nog meende recht te hebben op een penalty toen Gabriel Jesus werd vastgehouden door Manuel Akanji, ontving de scheidsrechtercommissie van de FIFA een brief waarin de vijfvoudig wereldkampioen haar ongenoegen uitte. 

Voor Kuipers is het niet de eerste keer dat hij een wedstrijd van Brazilië fluit. In 2013 leidde hij de finale om de Confederations Cup, die De Goddelijke Kanaries met 3-0 wonnen van Spanje. Het duel met Costa Rica wordt zijn vijfde WK-optreden in totaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.