'FIFA wil contracten en transferperiode verlengen vanwege coronavirus'

Reacties

Contracten van spelers die komende zomer aflopen, zouden moeten worden verlengd tot het moment waarop het huidige seizoen is afgerond. Dat staat in een intern document dat door wereldvoetbalbond FIFA is gepresenteerd aan de werkgroep coronavirus, meldt Reuters.

'FIFA wil contracten en transferperiode verlengen vanwege coronavirus'
© Pro Shots

Het persbureau heeft het vertrouwelijke document ingezien. Door de coronacrisis liggen vrijwel alle competities in de wereld stil en het is nog niet bekend wanneer het voetbal weer hervat kan worden. Om het huidige seizoen af te kunnen maken, moet er mogelijk tot na 30 juni worden doorgevoetbald. Het probleem is echter dan op die datum veel contracten van spelers en stafleden aflopen.

In het document staat ook dat de transferperiodes verlengd moeten kunnen worden. Er wordt tevens een oproep gedaan aan clubs en spelers om samen te werken aan oplossingen voor het betalen van salarissen in deze crisistijd. In Duitsland werd dat bijvoorbeeld al gedaan. Daar zette de topvier van vorig seizoen een noodfonds op.

De werkgroep coronavirus van de FIFA moet het document nog bespreken en de wereldvoetbalbond heeft nog geen beslissing genomen over de zaak. De belangrijkste suggestie is dat de einddatum van contracten die deze zomer aflopen wordt verlegd naar de nieuwe einddatum van het seizoen. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

'Mondiaal herenakkoord noodzakelijk voor dispensatie van spelers als Ziyech'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.