FIFA verrast met Senegal-Nederland als openingswedstrijd WK

Reacties

Niet Qatar-Ecuador, maar Senegal-Nederland is de openingswedstrijd van het komende WK. Dat blijkt uit het speelschema dat de FIFA na de loting officieel bekend heeft gemaakt. Oranje trapt op 21 november al om 11.00 uur (Nederlandse tijd) af in het Al Thumama Stadium in Doha.

FIFA verrast met Senegal-Nederland als openingswedstrijd WK
© Pro Shots

Sinds 2006 werkt het gastland van het WK de openingswedstrijd af, maar dat is dit jaar dus niet het geval. De verwachting was dat de FIFA Qatar-Ecuador zou aanwijzen als eerste wedstrijd, aangezien de eerste twee landen uit Groep A daarvoor waren aangewezen. De FIFA wijkt daar nu toch van af. Qatar-Ecuador wordt later op de dag pas gespeeld in het Al Bayt Stadium in Al Khor.

Op de eerste dag van het WK staan ook Engeland-Iran en de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en de winnaar van de Europese play-offs op het programma. Nederland speelt vervolgens op vrijdag 25 november tegen Ecuador in het Khalifa International Stadium en vier dagen later tegen Qatar in het Al Bayt Stadium.

Speelschema Groep A

21 november 2022 Wedstrijd Stadion
11.00 uur Senegal-Nederland Al Thumama Stadium
17.00 uur Qatar-Ecuador Al Bayt Stadium
25 november 2022 Wedstrijd Stadion
14.00 uur Qatar-Senegal Al Thumama Stadium
17.00 uur Nederland-Ecuador Khalifa International Stadium
29 november 2022 Wedstrijd Stadion
16.00 uur Ecuador-Senegal Khalifa International Stadium
16.00 uur Nederland-Qatar Al Bayt Stadium

Het is nog niet bekend of de openingsceremonie ook voor Senegal-Nederland plaatsvindt of dat daarmee gewacht wordt tot Qatar en Ecuador elkaar later op de dag treffen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.