FIFA toont beelden die werden gebruikt bij toegekende goal Japan

Reacties

De FIFA stelt dat de winnende treffer van Japan tegen Spanje terecht werd toegekend. De bal was de achterlijn niet gepasseerd voordat Kaoru Mitoma de assist gaf, zo schrijft de wereldvoetbalbond in een tweet.

FIFA toont beelden die werden gebruikt bij toegekende goal Japan
© Pro Shots
Japan
Japan
2 - 1
Spanje
Spanje

'Het tweede doelpunt van Japan werd gecheckt door de VAR om te bepalen of de bal buiten het speelveld was', aldus de FIFA, die de videobeelden toont aan de hand waarvan de officials de treffer goedkeurden. 'Andere camera's tonen wellicht misleidende beelden, maar op basis van het beschikbare bewijs was de gehele bal niet buiten de lijnen.'

Door de overwinning eindigde Japan met zes punten bovenaan in Groep E. Spanje finishte op basis van een beter doelsaldo op de tweede plek, ten koste van Duitsland. In de volgende ronde neemt Japan het op tegen Kroatië en speelt Spanje tegen Marokko.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.