FIFA slaat terug: fans willen om de twee jaar een WK

Reacties

De voetbalwereld bevindt zich in een spagaat na het veelbesproken plan van de FIFA om van het WK een tweejaarlijks toernooi te maken. De UEFA is een van de meest uitgesproken tegenstanders van het plan, maar de FIFA stelt dat het de steun van de fans heeft.

FIFA slaat terug: fans willen om de twee jaar een WK

Al in mei heeft de FIFA tijdens een congres besloten over het organiseren van een groot onderzoek naar de mening over de grote verandering in de mondiale speelkalender. Via persbureau Reuters zijn de resultaten van dat onderzoek naar buiten gekomen.

De FIFA meldt dat via het bedrijf YouGov een opinieonderzoek is opgesteld en dat 23 duizend mensen in 23 verschillende landen zijn geraadpleegd tijdens het onderzoek. Het merendeel daarvan (15 duizend) gaf aan geïnteresseerd te zijn in voetbal en het WK. Van die 15 duizend is het merendeel weer geïnteresseerd om vaker een WK te zien, de voorkeur ging naar een tweejaarlijkse competitie.

Het lijkt een kleine tegenstoot van de FIFA, dat felle kritiek kreeg vanuit Europa en Zuid-Amerika. UEFA-president Aleksander Ceferin liet al doorschemeren dat de Europese voetbalbond denkt aan een boycot als dit idee doorgevoerd wordt en er is inmiddels een brandbrief verstuurd naar de FIFA. De Aziatische bond heeft zich juist wel weer positief uitgelaten over de FIFA-plannen.

De wereldvoetbalbond is inmiddels ook bezig met een groter onderzoek, waar 100 duizend mensen aan mee gaan doen. De FIFA stelt dat vooral het jongere publiek openstaat voor verandering. De bevindingen van het hierboven genoemde onderzoek worden binnenkort gepubliceerd door de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.