FIFA schrapt meest zinloze WK-kwalificatiewedstrijd ooit alsnog

Reacties

Het duurde even, maar de FIFA heeft nu dan toch besloten om het duel tussen Argentinië en Brazilië van het programma te halen. De meest zinloze WK-kwalificatiewedstrijd ooit is geschrapt.

FIFA schrapt meest zinloze WK-kwalificatiewedstrijd ooit alsnog
© Pro Shots

Het treffen tussen Brazilië en Argentinië werd in september gestaakt nadat officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten het veld opkwamen om vier Argentijnse spelers van het veld te halen. Doelman Emiliano Martínez, verdediger Cristian Romero, middenvelder Giovani Lo Celso en aanvaller Emiliano Buendía zouden vanwege de coronaregels niet welkom zijn in Brazilië. Ze gingen toch mee met hun team en Martínez, Romero en Lo Celso startten vervolgens ook.

De Braziliaanse autoriteiten probeerden het viertal eerder in het spelershotel al te sommeren om het land te verlaten. Dat gebeurde niet. Toen officials het veld betraden, werd de wedstrijd gestaakt en niet meer uitgespeeld. Brazilië en Argentinië konden prima zonder de eventuele punten uit deze wedstrijd: met een duel minder dan de concurrentie eindigden zij alsnog met een flinke voorsprong op de concurrentie als eerste en tweede in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus.

Brazilië en Argentinië verzekerden zich dus al van kwalificatie voor het WK, maar de FIFA bepaalde in februari dat het gehele kwalificatieduel toch opnieuw moet worden gespeeld: op een datum en locatie die de wereldvoetbalbond bepaalt. De voetbalbonden van Brazilië en Argentinië gingen hiertegen in beroep, maar de FIFA veranderde het standpunt in eerste instantie niet. Pas toen de Argentijnen naar Internationaal Sporttribunaal CAS stapten, kwam er een oplossing.

De kwalificatiewedstrijd is nu alsnog van het programma gehaald. Overigens niet na een uitspraak van het CAS: de FIFA en de voetbalbonden van Brazilië en Argentinië zijn er in overleg met elkaar uitgekomen. 

Voor Argentinië begint het WK op 22 november, tegen Saoedi-Arabië. Brazilië komt twee dagen later in actie en speelt dan tegen Servië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.