FIFA-Quiz: herken jij de voorgangers van Ronaldo

Reacties

Op het FIFA-gala in Londen is Cristiano Ronaldo verkozen tot Speler van het Jaar. Hij was daarmee de grote winnaar van The Best FIFA Football Awards in Londen. In aanloop naar het gala stonden we al stil bij de winnaars uit het verleden. Weet jij nog wie bij de vorige edities in de prijzen vielen?

FIFA-Quiz: herken jij de voorgangers van Ronaldo

Begin dit jaar maakten we voor het eerst kennis met de FIFA Awards 2.0, nadat de wereldvoetbalbond en het toonaangevende voetbalblad France Football de samenwerking na zes jaar hadden beëindigd. Van oudsher reikten de twee partijen jaarlijks hun eigen prijs uit, maar in 2010 besloten zij zich te verenigen en bepaalden bondscoaches, aanvoerders en journalisten gezamenlijk wie de FIFA Ballon d'Or zou krijgen.

Met de nieuwe FIFA-awards wordt de FIFA World Player of the Year-verkiezing feitelijk weer nieuw leven ingeblazen. De wereldvoetbalbond riep die prestigieuze prijs in 1991 in het leven als tegenhanger van de Gouden Bal van France Football, die al sinds 1956 wordt uitgereikt. En om al die oude winnaars van het FIFA-gala nog eens in herinnering te roepen vragen we jullie de topvijf van de 26 vorige edities te raden.

Schrik niet! Het gaat inderdaad om liefst 131 namen (in 1992 eindigden twee spelers van Europees kampioen Denemarken ex aequo op de vijfde plaats), maar daar zitten veel doublures tussen. Sommige klasbakken vonden zichzelf de afgelopen decennia wel tien keer terug bij de beste vijf van de wereld. En het leuke is, er zitten ook wat Nederlanders bij. Kleine opsteker in deze donkere voetbaldagen. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.