FIFA niet gevoelig voor weerwoord Atlético: Trippier toch weer geschorst

Reacties

De FIFA heeft het beroep van Atlético Madrid tegen de schorsing van Kieran Trippier afgewezen. De door de FA opgelegde uitsluiting van tien weken wegens het overtreden van de gokregels blijft daardoor wereldwijd van kracht.

FIFA niet gevoelig voor weerwoord Atlético: Trippier toch weer geschorst
© Pro Shots

Atlético tekende beroep aan tegen de schorsing van tien weken omdat het onevenredig hard werd getroffen in een kwestie waarin het totaal geen aandeel had. 'Het is totaal onjuist richting Atlético. Het is de Engelse bond die nu profiteert. Maar dezelfde bond heeft dit oordeel geveld', zei trainer Diego Simeone eind december over de straf.

Atlético kon door de schorsing immers dertien wedstrijden geen beroep doen op Trippier, terwijl de international weer speelgerechtigd is tegen de tijd dat de Engelse nationale ploeg eind maart in actie komt. De beroepscommissie van de FIFA was echter niet gevoelig voor dat argument en handhaafde maandag de door de FA opgelegde straf.

Het is een tegenvaller voor Atlético, dat vorige week nog een beroep kon doen op Trippier toen de schorsing tijdelijk was opgeschorst. De dertigjarige rechtsback bewees tegen Sevilla (2-0) meteen zijn waarde met een assist, maar moet zijn straf tot 28 februari dus toch uitzitten en mist onder meer het heenduel met Chelsea in de achtste finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer K. Trippier
Meer over K. Trippier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.