FIFA gaat plannen nieuwe lucratieve toernooien voorleggen

Reacties

De FIFA heeft grootse en lucratieve plannen met twee nieuwe toernooien. Inmiddels is besloten dat tijdens een buitengewone vergadering medio mei concrete plannen gepresenteerd zullen gaan worden aan de leden van de FIFA Council, het belangrijkste orgaan van de wereldvoetbalbond (opvolger van het uitvoerend comité).

FIFA gaat plannen nieuwe lucratieve toernooien voorleggen

De FIFA heeft de afgelopen weken veelbelovend onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en de wenselijkheid van een ander soort WK voor clubteams en een wereldwijde Nations League. Met beide toernooien in de periode van 2021 tot 2033 zou twintig miljard zijn gemoeid, een bedrag dat gegarandeerd is. Bronnen hebben aan de BBC bevestigd dat de FIFA Council wel oren heeft naar de nieuwe plannen voor de competities en zal daarom waarschijnlijk medio mei tijdens een buitengewone vergadering in Zürich bijeenkomen.

Voorzitter Gianni Infantino liet eerder deze maand in Bogota tijdens een FIFA-bijeenkomst al weten dat er investeerders interesse hebben getoond in de plannen. De continentale bonden krijgen een uitnodiging voor een speciale vergadering om over de voorstellen te praten. Het deelnemersveld van het WK voor clubs zou worden uitgebreid tot 24 clubs, waarvan de helft afkomstig is uit Europa. De FIFA-versie van de Nations League is een mondiale versie van het toernooi dat in Europa al van de grond is gekomen.

De zorgen van de Europese topclubs over de steeds voller wordende speelkalender denkt de FIFA de kop te kunnen indrukken. De officials die achter de nieuwe plannen zitten, zijn ervan overtuigd dat er voor de spelers genoeg rustperiodes overblijven en hebben naar eigen zeggen positieve gesprekken gevoerd met afgevaardigden van de mondiale topclubs. Als de nieuwe plannen doorgaan, vallen het WK voor clubs en de Confederations Cup weg. De nieuwe toernooien zouden meer aandacht - en dus geld - kunnen genereren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.