FIFA beslist: WK 2030 in zes landen en op drie continenten

Reacties

Marokko, Spanje en Portugal hebben de organisatie van het WK in 2030 toegewezen gekregen van de FIFA. Dit is woensdagmiddag bekend geworden. De eerste drie wedstrijden van het WK worden echter in Zuid-Amerika afgewerkt.

FIFA beslist: WK 2030 in zes landen en op drie continenten
© Pro Shots

De WK-editie van 2030 is bijzonder, omdat het mondiale kampioenschap dan honderd jaar bestaat. In 1930 werd er voor het eerst een WK georganiseerd, in Uruguay. Omdat de FIFA daar aandacht aan wil besteden, krijgen regerend wereldkampioen Argentinië, Paraguay en Uruguay alle drie één wedstrijd toegewezen. De eerste drie wedstrijden van het WK, georganiseerd door Marokko, Portugal en Spanje, worden dus gespeeld op het Amerikaanse continent. Uruguay krijgt uiteraard de eer om de openingswedstrijd te organiseren.

De FIFA heeft besloten dat alle landen die een WK-wedstrijd organiseren, zeker zijn van een ticket. 6 van de 48 deelnemende landen zijn dus al bekend voor het toernooi van 2030. Voor Marokko en Portugal wordt het de eerste keer dat de landen een WK organiseren. Spanje, winnaar van het toernooi in 2010, organiseerde het WK in 1982.

Omdat het WK in 2026 georganiseerd wordt door Noord-Amerika en de editie erna dus wordt afgewerkt in Zuid-Amerika, Afrika en Europa, is het volgens het protocol van de FIFA alleen mogelijk voor landen uit Azië of Oceanië om het WK van 2034 te organiseren. Vanwege het mondiale karakter wordt het gastheerschap van de WK's door de jaren heen verdeeld over de wereld. Landen uit Azië en Oceanië worden ook uitgenodigd om een bid te plaatsen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.