FIFA berekent de miljarden die zaakwaarnemers verdiend hebben

Reacties

Zaakwaarnemers hebben in 2018 weer flink wat verdiend met transfers. De FIFA heeft berekend dat sinds 2013 een bedrag van bijna twee miljard euro in de zakken van de agenten is verdwenen.

FIFA berekent de miljarden die zaakwaarnemers verdiend hebben

Sinds de invoering van het International Transfer Matching System (ITMS) heeft de FIFA meer zicht gekregen over de geldstromen die met de transfers gepaard gaan. Het systeem is op 1 januari 2013 ingevoerd.

De clubs uit de Engeland, Italië, Duitsland, Portugal, Spanje en Frankrijk nemen dit jaar meer dan tachtig procent van alle betalingen aan zaakwaarnemers voor hun rekening. Nederland komt niet voor in de wereldwijde toptien, die wordt afgesloten door Rusland. Clubs uit dat land maakten ruim zes miljoen euro over aan de spelersagenten. Voor de Engelse club was deze kostenpost 136 miljoen euro.

In 2018 zijn er wereldwijd 16.421 transfers geregistreerd, waarbij een bedrag van 484 miljoen euro naar de zaakwaarnemers ging. Dat betekent dat er sinds 2013 door de clubs 1,9 miljard euro is betaald aan de agenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.