Feyenoord zorgt niet voor passend einde historisch coëfficiëntenjaar

Reacties

Het fenomenale coëfficiëntenseizoen van Nederland kreeg door de nederlaag van Feyenoord in de Conference League-finale geen passend einde. Toch kan de Eredivisie terugkijken op een fenomenaal jaar.

Feyenoord zorgt niet voor passend einde historisch coëfficiëntenjaar
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Nederland sluit het seizoen af met 19,200 punten, een record. Ook qua zeges (37) en doelpunten (135) is deze jaargang onovertroffen.

Op de coëfficiëntenlijst staat de Eredivisie stevig zesde in de cyclus 2018-23: de voordelige marge ten opzichte van de Primeira Liga bedraagt 2,684 punten. Het land dat over twaalf maanden zesde staat, mag in het seizoen 2024/25 twee clubs afvaardigen in het hoofdtoernooi van de Champions League. De nummer drie mag dan naar de voorrondes van het miljardenbal.

Door de extreem goede campagne heeft Nederland zelfs nummer vijf Frankrijk in het vizier gekregen; de achterstand van de Eredivisie is ongeveer twee punten.

Cyclus 2018-23:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.