Feyenoord zet zich schrap: 'Overleven is juiste omschrijving'

Reacties

Feyenoord zet zich schrap voor de maand december, waarin het vier lastige uitwedstrijden speelt in de Eredivisie, de Europa League en het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van trainer Dick Advocaat moet tot de winterstop overleven om de schade beperkt te houden.

Feyenoord zet zich schrap: 'Overleven is juiste omschrijving'
© Pro Shots

'Overleven is een juiste omschrijving', vertelt Advocaat. 'Daarna hebben de geblesseerde spelers de tijd te herstellen en kunnen we met nog wat erbij na de winter wat meer laten zien dan we nu doen.' Er is namelijk nog genoeg aan te merken op het spel van Feyenoord. Tegen PEC Zwolle konden de Rotterdammers opnieuw geen vervolg geven aan een sterke eerste helft. 'Maar ik haal voldoening uit het feit dat je wel ziet dat er voetbal zit in dit team. We moeten dat alleen langer gaan volhouden.'

Het feit dat de club nu al zes duels ongeslagen is, geeft vertrouwen. Advocaat kijkt uit naar de winterstop. Pas dan kan hij gaan bouwen, met nieuwe spelers en een belangrijke rol voor Orkun Kökcü. De eerste wens van de interim-coach voor de nieuwe td Frank Arnesen, is dat hij het contract met Kökcü moet verbeteren en verlengen. Daarmee stelt de club een transfersom veilig. 'Maar het is vooral een genoegen die jongen te zien spelen', aldus Advocaat. 'Kökcü is wat Feyenoord nu nodig heeft. Hij is een voorbeeld voor andere spelers.'

Scouts
Wat dat betreft is er voor de achttienjarige middenvelder een hoop veranderd. Toen Feyenoord op 27 oktober tegen Ajax speelde, zat de Johan Cruijff Arena vol met internationale scouts. Zij kwamen ook om Kökcü te zien in een Nederlands topduel, maar Jaap Stam, die dag bezig aan zijn laatste wedstrijd als Feyenoord-trainer, hield de middenvelder op de bank. De speler zelf dacht al aan een vertrek, totdat Advocaat Stam afloste. Intussen is alles anders.

Advocaat is van nature niet zo'n people manager. Spelers zijn er niet om vrienden mee te worden. In de staf valt het op hoe hard de interim-coach kan zijn. De gesprekken van Advocaat beperken zich behalve de tactische besprekingen, tot goedemorgen en tot ziens. Alleen met Kökcu onderhoudt de coach een speciale band. Orrie, zoals hij de voetballer noemt, brengt precies wat hij verwacht van een middenvelder: agressie, instelling, wil om te winnen.

Die ingrediënten heeft Feyenoord volgens Advocaat nodig in de lastige maand december. Het speelt vier lastige uitwedstrijden: in de Eredivisie, Europa League en het KNVB-bekertoernooi (Vitesse, FC Utrecht, FC Porto en SC Cambuur), terwijl de enige thuiswedstrijd er eentje is tegen PSV. De opdracht is duidelijk: Feyenoord moet door in de bekerstrijd en geen averij oplopen in de competitie, waarin het gat met nummer drie PSV nog maar vier punten is. Verder in Europa zou slechts een bonus zijn.

Programma Feyenoord in december


Zo 8 dec. 2019

Do 12 dec. 2019

Zo 15 dec. 2019

Do 19 dec. 2019

Zo 22 dec. 2019

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer O. Kökçü
Meer over O. Kökçü
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.