Feyenoord zet armoedig Twente pijnlijk te kijk met zaalvoetbalgoals

Reacties

Feyenoord heeft FC Twente zondagmiddag dieper in de degradatiezorgen gedrukt. Dankzij drie fraaie doelpunten werd het 1-3 voor de Rotterdammers in de Grolsch Veste.

Feyenoord zet armoedig Twente pijnlijk te kijk met zaalvoetbalgoals

Giovanni van Bronckhorst kon in Enschede weer beschikken over Nicolai Jørgensen en Robin van Persie. Eerstgenoemde keerde terug in de basis, terwijl Van Persie op de bank begon. Op de linkerflank kreeg Jean-Paul Boëtius de voorkeur boven de weer fitte Sam Larsson en na achttien minuten liet hij zien waarom.

Na een zeer vloeiende combinatie met Jørgensen bediende Jens Toornstra de linksbuiten, die de bal langs Twente-doelman Joël Drommel binnenwerkte: 0-1. Boëtius kwam daarmee op drie goals en twee assists in zijn laatste vier duels. De openingstreffer was een logisch gevolg van de sterke start van de Rotterdammers. Twente, dat na de overwinningen van Sparta Rotterdam en Roda JC zaterdagavond de punten dringend nodig heeft, begon zwak.

Na de vroege 0-1 zakte de moed helemaal in de schoenen bij Twente, maar vier minuten later was alles anders. Brad Jones had alle tijd na een terugspeelbal van Karim El Ahmadi en wilde Jan-Arie van der Heijden inspelen, maar schoot de bal recht in de voeten van Adam Maher, die vervolgens kon afwerken in een leeg doel: 1-1.

De ongelooflijke flater van de Australische doelman, die nog steeds mag hopen op deelname aan het WK komende zomer, bracht een enorme ommekeer teweeg. Bij Twente was plotseling het geloof weer helemaal terug, al werd Feyenoord de eerste helft nog wel gevaarlijk via Sven van Beek en Boëtius. Twente hield de landskampioen de eerste helft echter op 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust zette Feyenoord meer aan en in de 57ste minuut leek dat te resulteren in de 1-2, maar Jørgensen miste van dichtbij een open kans. Aan de andere keer kwam Jones goed weg na een onzekere ingreep bij een vrije trap. Van Bronckhorst had genoeg gezien en bracht Van Persie en Larsson in de ploeg voor Toornstra en Boëtius. Enkele minuten later was het raak voor Feyenoord. Berghuis combineerde met El Ahmadi en schoot op kenmerkende wijze raak in de verre hoek: 1-2.

Hakje Jørgensen
Twente maakte een geslagen indruk en kreeg niet veel later de volgende dreun te verwerken. De manier waarop was wel erg pijnlijk voor de Eredivisie-kampioen van 2010. Berghuis passeerde Christian Cuevas wel erg makkelijk door een één-twee met Van Persie en legde terug op El Ahmadi. De Feyenoord-captain bracht de bal bij Jørgensen, die hem met een stijlvol hakje door de benen van Drommel binnenwerkte: 1-3.

Het verzet van Twente was daarmee definitief gebroken, waardoor de ploeg van Marino Pusic zich nog dieper in de degradatiezorgen bevindt. De achterstand van de hekkensluiter op nummer zeventien Sparta bedraagt nu vier punten, Roda heeft zelfs zes punten meer dan de Tukkers. Volgende week speelt Twente een uitduel met ADO Den Haag.

Feyenoord doet door de vierde Eredivisie-zege op rij goede zaken in de strijd om de vierde plaats. Door het gelijkspel van FC Utrecht tegen ADO (3-3) heeft de ploeg van Van Bronckhorst nu vijf punten voorsprong op de Domstedelingen. Als Feyenoord op 22 april de bekerfinale verliest van AZ, is de vierde plaats alsnog voldoende om de Nederlandse play-offs om Europees voetbal te ontlopen.

VI-verslaggever Martijn Krabbendam kijkt terug op het duel in Enschede.
'Alles en iedereen bij FC Twente straalt uit dat het klaar is'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.