Feyenoord worstelt met Fortuna in gestaakte mistwedstrijd

Het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord is dinsdagavond bij een 1-1 stand definitief gestaakt. Door de dichte mist was verder spelen na iets meer dan een uur niet meer mogelijk bij de wedstrijd in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi.

Fortuna Sittard
nv
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Scheidsrechter Kevin Blom besloot de wedstrijd in eerste instantie te staken omdat het zicht van zijn assistenten door de mist dusdanig slecht was dat er niet meer goed geoordeeld kon worden over buitenspelsituaties. Na een korte onderbreking ging hij de situatie opnieuw beoordelen, maar de omstandigheden waren alleen maar slechter geworden. Zo werd de wedstrijd definitief gestopt. Het duel wordt waarschijnlijk woensdag of volgende week uitgespeeld, zo gaf Blom aan.

In het begin van de avond waren er al lang vraagtekens over het wel of niet doorgaan van de bekerwedstrijd. Scheidsrechter Kevin Blom deed verschillende inspecties en zag het toen nog minder mistig worden, waardoor de wedstrijd wel gewoon om 20.45 uur kon beginnen.

Het zicht kon geen excuus zijn voor de matige eerste helft van Feyenoord. De Rotterdammers creëerden in de eerste helft amper kansen. De bezoekers waren in het eerste halfuur maar één keer gevaarlijk. Eric Botteghin kon bij een corner uit de draai net niet goed uithalen. Fortuna kreeg veel betere mogelijkheden. Aanvaller Vitalie Damascan kopte in de 24ste minuut van dichtbij net over het doel van Justin Bijlow. Tien minuten later werd hij geweldig in stelling gebracht door Mark Diemers. De aanname van Damascan na de prachtige opening was net niet goed genoeg, waardoor hij tijd tekortkwam om te schieten.

Bijna vanuit het niets kwam Feyenoord vlak voor rust op voorsprong. Orkun Kökçü draaide de bal scherp in bij een corner, waarbij Amadou Ciss bij de eerste paal probeerde weg te koppen. Hij kopte de bal tegen de rug van ploeggenoot Clint Essers en het lukte Ciss vervolgens niet de bal nog weg te werken, waardoor het een kolderiek eigen doelpunt werd. Kort na rust maakte Fortuna Sittard al gelijk via Felix Passlack. De Borussia Dortmund-huurling knalde de bal in de verre hoek binnen: 1-1.

Met die gelijke stand vervolgen Fortuna Sittard en Feyenoord binnenkort het bekerduel. De KNVB heeft nog geen officiële mededeling gedaan over wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld.