Feyenoord wéér getroffen door coronavirus: tweede speler test positief

Reacties

Kort na de eerste positieve coronatest in de Feyenoord-selectie is er nóg een speler besmet geraakt. Dat hebben de Rotterdammers bekendgemaakt. De speler deed zondag mee in het oefenduel met stadgenoot Sparta Rotterdam.

Feyenoord wéér getroffen door coronavirus: tweede speler test positief
© Pro Shots

Zaterdagmiddag kwam naar buiten dat er een speler positief had getest, zondag oefende de ploeg van trainer Dick Advocaat tegen Sparta, waarna er maandagochtend wederom tests werden afgenomen. 'Daaruit is gebleken dat een tweede speler uit de selectie van Feyenoord besmet is met het coronavirus', aldus de club zelf in een statement.

Feyenoord maakt om privacy-redenen niet bekend om wie het gaat. 'De speler in kwestie testte afgelopen vrijdag nog negatief. Ten tijde van de wedstrijd zondag tegen Sparta was hij ook niet besmettelijk, zo is volgens clubarts Casper van Eijk duidelijk geworden na analyse van de resultaten. Desondanks is Sparta inmiddels op de hoogte gesteld van de situatie', verduidelijkt Feyenoord. Uit die opmerking blijkt dat de speler zondag in actie kwam.

Uit de test blijkt volgens het bericht ook dat de tweede besmette speler het virus heeft opgelopen door contact met de speler die zaterdag al besmet bleek te zijn. 'Staf en selectie worden aanstaande vrijdag opnieuw getest in de aanloop naar de tweede oefenwedstrijd van het seizoen', sluit Feyenoord af. Dan is FC Twente de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.