Feyenoord waagt nieuwe poging bij Zerrouki

Reacties

Feyenoord hoopt zich deze transferperiode alsnog te versterken met Ramiz Zerrouki. Trainer Arne Slot van de Rotterdammers is onverminderd gecharmeerd van de 24-jarige middenvelder van FC Twente, die een overgang naar De Kuip afgelopen zomer zag afketsen.

Feyenoord waagt nieuwe poging bij Zerrouki
© Pro Shots

Zerrouki bleef niet hangen in zijn teleurstelling, maar bleef de maanden erna goed presteren. Feyenoord, dat op het middenveld voorlopig geen beroep kan doen op de geblesseerde Quinten Timber, heeft zich nu opnieuw gemeld voor de Algerijnse international. Twente staat nog steeds niet te springen om een verkoop en benadrukt dat van noodzaak geen sprake is, maar Feyenoord voert de druk opnieuw op.

Vanuit de Serie A en Primera Division werd afgelopen zomer ook gelonkt naar de voormalige jeugdspeler van Ajax. Op dit moment is Feyenoord de enige club met concrete interesse. Een overstap binnen Nederland heeft ook de voorkeur van Zerrouki. Onlangs verklaarde hijzelf zijn gemengde gevoelens in VI. Bij Twente heeft hij het goed naar zijn zin. ‘Maar ik weet ook wat ik uiteindelijk wil bereiken en welke stappen ik daarvoor nog moet zetten’, aldus Zerrouki.

© Pro Shots

‘Dat kan ergens anders sneller dan hier. Als speler van FC Twente maak je niet makkelijk de sprong naar een stabiele club in een topcompetitie. Met een tussenstap zou dat wel kunnen. Ik voel dat ik groei, dat ik nog niet aan mijn plafond zit. Op termijn kan ik voor een goede club in één van de top vijf-competities van Europa spelen. Daarvoor moet ik keuzes maken, hoe lastig ook.’ De komende dagen zal duidelijk worden hoe hard Twente zich ditmaal zal opstellen en hoe ver Feyenoord bereid is om te gaan voor Zerrouki.

En in welk shirt de veelzijdige middenvelder zijn opwachting zal maken op 29 januari, als de twee clubs elkaar treffen in de Grolsch Veste. Afgelopen zomer had FC Twente een transfersom van acht miljoen euro in gedachten, terwijl de prijsindicatie vanuit Rotterdam-Zuid drie miljoen lager uitkwam. Het contract van Zerrouki in Enschede loopt nog anderhalf jaar door.

Spelersprofiel

R. Zerrouki


Geboortedatum:
26 mei 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Algerije
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Feyenoord
Nationaal team:
Algerije
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.