Feyenoord vs PSV: de strijd om Steven Berghuis

Reacties

Zowel PSV als Feyenoord gaat ervan uit komend seizoen te kunnen beschikken over Steven Berghuis. De vraag is welke club een beter verhaal te vertellen had.

Feyenoord vs PSV: de strijd om Steven Berghuis

De 27-jarige aanvaller liet eind vorig seizoen weten graag op zoek te gaan naar een andere uitdaging, ondanks een contract in De Kuip dat nog twee jaar doorloopt. PSV was er snel bij en sprak al met de speler over een overgang naar Eindhoven. Dat was een goed onderhoud. Berghuis moet in Eindhoven de vervanger worden van Hirving Lozano, van wie iedereen uitgaat dat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola wel een club voor hem zal vinden. Of als Steven Bergwijn vertrekt, heeft PSV ook behoefte aan een speler met scorend vermogen en assists. Die neemt Berghuis wel mee. Vorig seizoen kwam hij tot twaalf goals en twaalf assists.

PSV is dus afhankelijk van de transfers van Bergwijn en Lozano. De club is niet in staat even een paar miljoen voor te schieten, want Feyenoord vraagt wel de hoofdprijs, naar verluidt zo'n twintig miljoen euro. Al valt daarover natuurlijk wel te onderhandelen, terwijl PSV wel cash heeft als de club Lozano en zeker Bergwijn verkoopt. Maar het liefst houdt Feyenoords nieuwe trainer Jaap Stam Berghuis in Rotterdam. Daarover sprak ook hij met de aanvaller en ook dat was volgens Stam zelf een goed onderhoud. 'Aardige gozer, goeie speler. Lijkt me duidelijk dat ik hem er graag bij heb. En wij bij Feyenoord moeten gewoon zorgen dat Berghuis blijft.'

Dan de speler zelf. Hij viert momenteel nog vakantie. Tijd zat om na te denken over zijn toekomst. Berghuis weet dat hij bij PSV kans heeft op Champions League-voetbal, mocht de club zich ervoor plaatsen, terwijl hij in een andere omgeving met een andere trainer zich wellicht nog beter kan ontwikkelen, om binnen twee jaar nog een keer de stap te maken naar het buitenland. Bij Feyenoord weet hij wat hij heeft en krijgt, maar ook hoe groot zijn status is. Bovendien heeft hij in Rotterdam alles al gewonnen wat er te winnen viel.

De vraag is nu welke club een beter verhaal te vertellen had: Feyenoord of PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.