Feyenoord vindt in Dordrecht oplossing voor talenten

Reacties

Feyenoord en FC Dordrecht gaan per direct een samenwerking aan. Dat maakt Jan de Jong, algemeen directeur van Feyenoord, dinsdag bekend op de nieuwjaarsreceptie van de club.

Feyenoord vindt in Dordrecht oplossing voor talenten

Onderdeel van de samenwerking is dat Feyenoord elk seizoen vijf spelers aan de Dordtenaren zal verhuren. Op die manier wil Feyenoord spelers uit de jeugdopleiding ervaring op laten doen met het spelen van betaald voetbal. 'Voor een aantal spelers is het goed actief te zijn op het een na hoogste niveau van Nederland om ervaring op te doen, speelminuten te maken en het vak van profvoetballer verder onder de knie te krijgen', zei De Jong.

De Rotterdammers kiezen zo voor een andere manier om talenten speelritme op te laten doen in het betaald voetbal dan bijvoorbeeld Ajax en PSV, die hun beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie laten acteren. Volgens De Jong vindt Feyenoord dat te duur. Dat traject zou bovendien nog te lang duren en Feyenoord zou in dat geval  meer contractspelers aan zich moeten binden. 'We kiezen liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit', legt De Jong uit. 'We besteden het beschikbare budget liever aan een zo sterk mogelijk eerste elftal.' 

De samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht zal in eerste instantie voor de komende anderhalf jaar zijn. De Dordtenaren boden onlangs al een oplossing voor Crysencio Summerville, die door Feyenoord werd geschorst na een incident in de kleedkamer met teamgenoot Mats Knoester. Het 17-jarige talent speelt tot het einde van het huidige seizoen bij FC Dordrecht, dat momenteel hekkensluiter is in de Keuken Kampioen Divisie.

Eerder werkte Feyenoord tussen 1997 en 2015 samen met Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.