Feyenoord verliest van Dortmund na flater Van Beek

Reacties

Feyenoord is 2019 begonnen met een nederlaag. De Rotterdammers gingen tijdens hun trainingskamp in Marbella onderuit tegen Borussia Dortmund: 2-1.

Feyenoord verliest van Dortmund na flater Van Beek

Trainer Giovanni van Bronckhorst stuurde zijn sterkst mogelijke opstelling het veld in tegen de koploper van de Bundesliga. Aanvoerder Robin van Persie zat niet bij de selectie en dus keerde Nicolai Jørgensen terug in de spits. Ook Dortmund begon in een sterke formatie met onder anderen Christian Pulisic en Mario Götze in de basis.

Feyenoord en Dortmund, die elkaar nog kenden van de UEFA Cup-finale in 2002, hielden elkaar aardig in evenwicht in de eerste helft. De grootste kans van het eerste bedrijf was voor Jørgensen, die kort voor rust op doelman Roman Bürki stuitte. Ook Tonny Vilhena was gevaarlijk tegen de Duitsers, die meer balbezit hadden en ook wel dreigend werden, maar tot weinig uitgespeelde mogelijkheden kwamen.

Vijf minuten na rust ging het mis bij Feyenoord. Na een lange bal van achteruit leek er weinig aan de hand en leek Sven van Beek de bal eenvoudig naar doelman Justin Bijlow te kunnen koppen. De verdediger raakte de bal echter volledig verkeerd, waardoor Maximilian Philipp simpel kon scoren: 1-0.

Halverwege de tweede helft bracht Van Bronckhorst drie nieuwe gezichten binnen de lijnen: Bart Nieuwkoop, Tyrell Malacia en Dylan Vente maakten hun entree, maar konden niet voorkomen dat Dortmund kort daarna de score verdubbelde. Raphaël Guerreiro ontsnapte aan de aandacht van de Feyenoord-defensie, omspeelde Bijlow en schoot de 2-0 binnen.

Een kwartier voor tijd deed Feyenoord iets terug. Jan-Arie van der Heijden kopte richting doel uit een hoekschop (zie tussenfoto) en Nieuwkoop reageerde het snelst uit de rebound: 2-1. Die aansluitingstreffer bracht een kort offensief teweeg bij de ploeg van Van Bronckhorst, maar tot een gelijkmaker kwam Feyenoord niet.

De Rotterdammers hervatten de Eredivisie op 19 januari met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Daarna wachten confrontaties met Fortuna Sittard (TOTO KNVB-beker) en Ajax.

'Feyenoord-selectie heeft het gewenste signaal afgegeven aan Van Bronckhorst'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Blijf in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen op de trainingskampen van PSV, Ajax en Feyenoord:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.