Feyenoord-top moet Advocaat in Marbella aan nieuwe spelers helpen

Reacties

De volledige top van Feyenoord is afgereisd naar het trainingskamp van de club in Marbella. Mark Koevermans (algemeen directeur), Sjaak Troost (technisch directeur) Toon van Bodegom (voorzitter van de raad van commissarissen), Stanley Brard (hoofd jeugdopleiding) en de nieuwe td Frank Arnesen bekeken vanochtend de eerste training Feyenoord op de velden van het Marbella Football Center.

Feyenoord-top moet Advocaat in Marbella aan nieuwe spelers helpen
© Pro Shots

Dat de leiding zo massaal aanwezig is, duidt erop dat de club in Marbella wil toeslaan op de transfermarkt. Dick Advocaat zal vandaag of morgen ongetwijfeld zijn wensen op tafel leggen. De trainer maakte met Feyenoord een sprong op de ranglijst van plek twaalf naar vijf en heeft zodoende directe plaatsing voor Europees voetbal in het vizier gekregen, maar stelt onomwonden dat hij nieuwe spelers nodig heeft om die missie te laten slagen. Advocaat wil er een concurrent bij voor Nicolai Jørgensen, de enige echte spits in de selectie, terwijl hij ook opteert voor een extra middenvelder met scorend vermogen.

Probleem is dat Feyenoord geen liggende gelden heeft. In principe is het geld op. Wel probeert de club ruimte te maken in het salarisbudget, wat de huur van spelers mogelijk maakt. In dat licht past het aanstaande vertrek van Liam Kelly en Yassin Ayoub. De eerste kan naar een aantal clubs uit de Engelse League One, waaronder MK Dons. Ayoub vliegt deze week nog naar een potentiele nieuwe club in het buitenland.

In feite moet Troost ervoor zorgen dat Advocaat snel over nieuwe spelers kan beschikken. Hij is tot 15 januari in dienst als technisch directeur ad-interim. Pas dan begint Frank Arnesen officieel, maar de Deen woont in Marbella en zal deze week ongetwijfeld zijn input al geven over de komst van spelers die Advocaat liever nog vandaag dan morgen op het trainingsveld hoopt te begroeten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.