Feyenoord toont ook in Europa karakter na ongelukkige rode kaart

Feyenoord heeft zich donderdagavond in Rusland naar een punt geknokt tegen CSKA Moskou. De Rotterdammers speelden de tweede helft met tien man vanwege een rode kaart van Nicolai Jørgensen.

CSKA Moskou
CSKA Moskou
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Na een teleurstellende start van de Europa League-campagne blies Feyenoord de kansen drie weken geleden nieuw leven in met een overtuigende zege op CSKA in De Kuip (3-1). Trainer Dick Advocaat, die donderdag terugkeerde op voor hem bekende grond, stelde voor de return in Moskou dat hij in ieder geval een punt wilde pakken.

CSKA had op zijn beurt een overwinning nodig om nog kans te maken op Europese overwinterig. Beide ploegen hadden mogelijkheden in de openingsfase, maar de grootste kansen van de eerste helft waren voor Feyenoord. Jørgensen en Bart Nieuwkoop verzuimden echter om de score te openen. Op slag van rust voorkwam uitblinker Marcos Senesi dat voormalig SC Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke kon scoren voor de thuisploeg.

Beide teams begonnen zo in evenwicht aan de tweede helft, maar al snel werden de verhoudingen verstoord. Jørgensen gebruikte zijn arm in een luchtduel met Hördur Magnússon. De international van IJsland ging gewillig naar de grond. Jørgensen had bij een identieke situatie voor rust namelijk een gele kaart gekregen en was ook nu aan de beurt. Arbiter Kristo Tohver gaf hem in minuut 48 zijn tweede geel. De Deense spits, die toch al zo'n moeizaam seizoen draait, verliet het veld vol ongeloof.

Feyenoord kwam zo, net als tegen Fortuna Sittard afgelopen weekend, al vroeg met tien man te staan. Na die ongelukkige rode kaart van Jørgensen werden de Rotterdammers logischerwijs ver teruggedrukt. CSKA had erg veel balbezit en werd ook wel gevaarlijk, maar keeper Nick Marsman hield zijn doel zonder grote problemen schoon. Eén keer moest hij capituleren, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

De ploeg van Advocaat hield stand en sleepte tegen de koploper van de Russische competitie zo een belangrijk punt binnen. Door de remise in Moskou stijgt Feyenoord namelijk een plaats in Groep K van de Europa League.

Wolfsberger AC
0 - 3
Dinamo Zagreb

In Oostenrijk hielp Dinamo Zagreb de Rotterdammers namelijk een handje. De Kroaten sloegen in de tweede helft van het duel met Wolfsberger AC toe. Lovro Majer opende de score, Bruno Petkovic maakte de 0-2 en Luka Ivanusec verzorgde het slotakkoord.

Zagreb blijft zo koploper met acht punten uit vier duels. Feyenoord is met vijf punten de nieuwe nummer twee. Volgende week spelen Feyenoord en Zagreb tegen elkaar in De Kuip. Naast Jørgensen zal ook Nieuwkoop dan ontbreken, hij pakte geel wegens tijdrekken en is geschorst.