Feyenoord tilt renovatie van selectie over bekerfinale heen

Reacties

Feyenoord bereidt zich in Marbella voor op de slotfase van het seizoen dat gered kan worden door de KNVB-beker te winnen. Het zullen voor veel spelers hun laatste weken zijn bij Feyenoord.

Feyenoord tilt renovatie van selectie over bekerfinale heen

Nicolai Jørgensen kon in de winter voor zeventien miljoen naar Newcastle United, maar de Rotterdamse club hield hem aan zijn contract. De Deen speelt straks het WK in Rusland en zal hopen op een nieuwe kans, nu hij in twee jaar Feyenoord bijna alles heeft bereikt. Tonny Vilhena gaat op zeker vertrekken, Karim El Ahmadi hoopt na het WK op een avontuur, Bilal Basaçikoglu zal beseffen dat zijn toekomst elders ligt, Kevin Diks gaat terug naar Fiorentina en Jens Toornstra, Sofyan Amrabat, Eric Botteghin en Renato Tapia vragen zich ook af of ze wel in De Kuip moeten blijven. Intussen vallen de statistieken van Steven Berghuis op in Europa.

Dan de toekomst van Robin van Persie. Giovanni van Bronckhorst drukte zijn komst erdoorheen. Binnen de directie en raad van commissarissen waren er twijfels over de fysieke gesteldheid van de aanvaller, maar de trainer ging deze keer op zijn strepen staan. Hij had hem nodig, op het veld en in de kleedkamer. Nu blijkt dat Van Persie vaker niet kan spelen dan wel. Zowel Feyenoord als de speler zelf kan aan het einde van het seizoen beslissen niet verder te willen. Hoe ziet Van Bronckhorst dat? En Van Persie zelf? Intern gaan er steeds meer geluiden op dat de samenwerking na dit seizoen wordt beëindigd, met goedvinden van beide partijen.

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International en op VI PRO meer over Feyenoord. Bekerwinst lost veel op en door van de eindstrijd tegen AZ een project te maken én daarvoor een minitrainingskamp te beleggen in Marbella, onderstreept Van Bronckhorst het belang. Het is do or die voor Feyenoord en zijn trainer, in alle opzichten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.