Feyenoord tegen PSV met Toornstra, geen basisplaats Van Persie

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft bij de thuiswedstrijd tegen PSV gekozen voor een tactische variant met basisplaatsen voor Jens Toornstra en Sam Larsson. Robin van Persie begint bij Feyenoord op de bank. Bij de Eindhovenaren zijn er geen verrassingen.

Feyenoord tegen PSV met Toornstra, geen basisplaats Van Persie

Er waren volop vraagtekens rond het meespelen van Van Persie. De routinier kampte met een spierblessure en Van Bronckhorst liet vrijdag nog weten te vrezen de 35-jarige sterspeler te moeten missen. Van Persie begint tegen PSV vanaf de bank en kan voor het eerst sinds 1 november weer in actie komen.

Toornstra speelt als aanvallende middenvelder. Nicolai Jørgensen is de spits en Steven Berghuis speelt zoals gebruikelijk vanaf rechts. Op de linkerflank krijgt Larsson een kans van Van Bronckhorst. Achterin heeft de Feyenoord-coach nog wijzigingen doorgevoerd: Sven van Beek vervangt de geblesseerde Eric Botteghin en Jeremiah St. Juste keert na een schorsing terug in de basis ten koste van Bart Nieuwkoop.

Bij PSV heeft Mark van Bommel voor zijn gebruikelijke elftal gekozen. Dat betekent dat Érick Gutiérrez opnieuw op de bank zit, ten faveure van Pablo Rosario en Jorrit Hendrix. Gastón Pereiro is de aanvallende middenvelder die aanvallers Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Hirving Lozano moet bedienen.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Larsson.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Rosario, Pereiro, Hendrix; Lozano, De Jong, Bergwijn.

De topper in De Kuip begint om 14.30 uur en is te volgen in deze speciale VI Live.

VI's Martijn Krabbendam bespreekt de opstellingen van Feyenoord en PSV.
VI Blikt Vooruit: 'Feyenoord is echt wel kansrijk om PSV te verslaan'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.