Feyenoord strikt Southampton als laatste krachtproef voor nieuw seizoen

Reacties

Feyenoord speelt op 28 juli een vriendschappelijke wedstrijd tegen Southampton. De Rotterdammers laten weten dat The Saints de laatste tegenstanders zijn in de voorbereiding op het seizoen 2019/20.

Feyenoord strikt Southampton als laatste krachtproef voor nieuw seizoen

Feyenoord en Southampton kwam elkaar de laatste jaren vaker tegen. Zo verliet Ronald Koeman in de zomer van 2014 de gelederen van Feyenoord om als trainer aan de slag te gaan in St. Mary’s Stadium.

Hij nam diezelfde zomer ook Feyenoord-spits Graziano Pellè met zich mee en haalde een jaar later Jordy Clasie op in Rotterdam-Zuid. Laatstgenoemde staat nu nog steeds onder contract bij de Engelsen en krijgt op zondag 28 juli dus een weerzien met Feyenoord, de club die hij afgelopen seizoen op huurbasis diende. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Een jaar geleden kruiste Feyenoord de degens met het Spaanse Levante in de traditionele openingswedstrijd in De Kuip. Toen werd met 2-1 gewonnen. Het jaar ervoor rekende de club op eigen veld af met Real Sociedad.

Southampton komt niet voor het eerst naar Rotterdam. De ploeg diende vier jaar geleden ook al als tegenstander in het slot van de oefencampagne. Toen wonnen de Britten met 0-3 in De Kuip door doelpunten van Pellè, Maya Yoshida en Juanmi. Afgelopen seizoen finishte Southampton als zestiende in de Premier League.

Panathinaikos
Behalve Southampton komt er nog een buitenlandse club op bezoek bij Feyenoord. Het Griekse Panathinaikos neemt het op woensdag 17 juli in de avonduren in vriendschappelijk verband op tegen de ploeg van Jaap Stam. Het duel start om 20.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.