Feyenoord stemt Slot tevreden: 'Denk dat de supporters dit leuk vinden om te zien'

Reacties

Feyenoord gaf de overwinning van zondag op PSV woensdagavond een passend vervolg met een zege op sc Heerenveen in De Kuip: 3-1. Trainer Arne Slot was erg te spreken over de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam en genoot met name van Orkun Kökçü.

Feyenoord stemt Slot tevreden: 'Denk dat de supporters dit leuk vinden om te zien'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Feyenoord boekte dankzij goals van Guus Til (2) en Bryan Linssen een overtuigende zege in Rotterdam. Slot genoot van het optreden van zijn ploeg en lichtte één speler uit: 'Ik vond Kökçü heel goed spelen. Hij stopte zoveel energie in de wedstrijd. Hij kan nog weleens onnauwkeurig zijn aan de bal, maar nu was hij heel zuiver in zijn passing en hij zette veel druk. Dat was ook nodig in deze wedstrijd. En eigenlijk vind ik het van alle jongens knap dat ze dat nu weer negentig minuten volhouden na onze wedstrijd tegen PSV', zei Slot tegen ESPN.

De trainer van Feyenoord was wel benieuwd welk vervolg zijn ploeg zou geven aan de ruime overwinning in Eindhoven. 'Ik wilde wel zien hoe ze zich fysiek zouden verhouden tegen een Heerenveen dat goed kan voetballen en van achteruit durft op te bouwen. Zij deden hetzelfde als wij in Eindhoven door af en toe kort en dan weer lang te spelen. Ik denk dat we er met beide elftallen een mooie wedstrijd van gemaakt hebben. Wij hebben meer weggegeven dan in andere wedstrijden, maar we waren veel aan de bal en de intensiteit was hoog. Volgens mij vinden de supporters dit soort wedstrijden wel leuk om te zien', aldus Slot lachend.

Leuk zwaar
Feyenoord-aanvoerder Jens Toornstra was ook gelukkig met de manier waarop zijn ploeg speelde. 'Als je dan zo'n uitslag bij PSV neerzet wil je ook een paar dagen later doorzetten. We hebben weer veel druk op de tegenstander gezet, maar Heerenveen voetbalde er een aantal keer goed doorheen. Zij schieten die 2-1 ook nog geweldig binnen. Daar moeten wij druk op de bal zetten. Het werd in die fase even spannend, maar echt in de problemen kwamen we niet. Of deze intensieve speelwijze vermoeiend is? Ja, het is wel zwaar, maar leuk zwaar', aldus Toornstra.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.