Feyenoord start met terugkopen aandelen Vrienden van Feyenoord

Reacties

Feyenoord is begonnen met het terugkopen van aandelen van de Vrienden van Feyenoord, zo melden de Rotterdammers zondagochtend. Voor 3,5 miljoen euro kocht de club iets meer dan tien procent van de aandelen terug.

Feyenoord start met terugkopen aandelen Vrienden van Feyenoord

Tussen 2010 en 2012 zorgden de Vrienden van Feyenoord voor een kapitaalinjectie van in totaal 32,5 miljoen euro - een bedrag dat de Rotterdamse club destijds zeer goed kon gebruiken. In ruil daarvoor kreeg de groep 49,9 procent van de aandelen in handen.

'Tien jaar geleden was Feyenoord praktisch failliet. De club kwam erbovenop dankzij de Vrienden van Feyenoord, zeer strak financieel beleid en goede transfers', zei Feyenoord-directeur Jan de Jong onlangs in gesprek met Voetbal International.

Nu het financieel beter gaat met Feyenoord zijn de eerste aandelen teruggekocht, conform de afspraken die zijn gemaakt met de Vrienden van Feyenoord. 'Wanneer Feyenoord een tweede pakket aandelen terug zal kopen van de Vrienden van Feyenoord en hoe groot dit dan zal zijn, is afhankelijk van de financiële resultaten van de club', laten de Rotterdammers weten in een verklaring.

'Verdere terugkoop wordt in de toekomst namelijk gefinancierd uit: spelersverkopen en extra inkomsten die de club ontvangt bij het bereiken van de groepsfase van de Europa League of de Champions League. Het valt dus niet precies aan te geven over hoeveel jaar alle aandelen van de Vrienden van Feyenoord weer zullen zijn terug gekocht door Feyenoord.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.