Feyenoord staat voor zware Europese missie na domper in De Kuip

Reacties

Feyenoord is er donderdagavond niet in geslaagd ook zijn tweede wedstrijd onder trainer Dick Advocaat te winnen. Het thuisduel met Young Boys in de Europa League leverde niet meer dan een punt op, waardoor het knap lastig wordt te overwinteren in Europa.

Feyenoord staat voor zware Europese missie na domper in De Kuip
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Waar Feyenoord twee weken terug in Zwitserland al snel tegen een 2-0 achterstand aankeek door twee penalty's, waren het dit keer de Rotterdammers die vanaf elf meter al vroeg de leiding namen. De op snelheid het strafschopgebied binnenstomende Ridgeciano Haps werd onderuit gelopen door rechtsback Jordan Lotomba. Steven Berghuis ging net als afgelopen zondag tegen VVV-Venlo (0-3) achter de bal staan en benutte de strafschop overtuigend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was de beloning voor de sterke start in De Kuip, waar Luis Sinisterra enkele minuten eerder ook al de score had kunnen openen. Zijn schot uit de draai werd geblokt door Frederik Sørensen. Het was een van de weinige echt uitgespeelde mogelijkheden voor Feyenoord, dat er niet in slaagde zijn wil op te leggen aan Young Boys. Toch had Nicolai Jørgensen na 36 minuten voor 2-0 kunnen zorgen, toen hij verzuimde binnen te tikken na goed doorkoppen van Sinisterra.

De Deen miste de bal en dus bleef het oppassen voor de uitbraken van Young Boys, dat zich tegen het compact spelende Feyenoord regelmatig een weg naar het doel van Kenneth Vermeer baande. Echt in de verlegenheid werd de doelman in de eerste helft niet gebracht, al liep het soms net goed af. Zo kopte Sørensen over uit een corner, vloog een voorzet van Jean-Pierre Nsame gevaarlijk voorlangs en raakte Roger Assalé de bal volledig verkeerd in kansrijke positie.

Steven Berghuis opende de score voor Feyenoord, maar mocht ook van geluk spreken dat hij geen tweede gele kaart kreeg.
© Pro Shots
Steven Berghuis opende de score voor Feyenoord, maar mocht ook van geluk spreken dat hij geen tweede gele kaart kreeg.

In de eerste fase na rust was Assalé een stuk dichterbij toen hij met Edgar Ié in zijn rug mocht draaien en uithalen. De bal verdween rakelings over. Eerder mocht Ié al van geluk spreken dat de bal via zijn voet niet in het eigen doel belandde maar op de lat en dat een ongelukkige handsbal niet net als in Bern een penalty opleverde. Arbiter Pawel Gil zag er niks in, zoals hij ook Berghuis geen tweede geel gaf (net als Nicolas Ngamaleu bij Young Boys) voor een wat wilde tackle. 

Dat moment ontstond bij een van de weinige momenten dat er iets gebeurde voor het doel van Young Boys. Feyenoord was de controle kwijt en het tegendoelpunt kon dan ook niet uitblijven, al viel dat opmerkelijk genoeg nadat een veelbelovende Rotterdamse aanval was gestrand. Achterin lag de defensie open en daar profiteerde de even daarvoor ingevallen Marvin Spielmann uiteindelijk van, nadat de bal in eerste instantie nog op wonderbaarlijke wijze uit het doel bleef.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De gelijkmaker betekende een flinke domper gezien de stand van zaken in de poule, maar Feyenoord rechtte de rug en zette aan voor een slotoffensief met invallers Sam Larsson en Marcos Senesi. Dat resulteerde in schietkansen voor Jens Toornsta, Jørgensen en Orkun Kökçü. Ook toen Jørgensen in de slotfase nog een enorme kans kreeg, ontplofte De Kuip niet. Het had ook nog slechter kunnen aflopen bij counters van Young Boys, maar een tweede domper bleef Feyenoord bespaard.

Desondanks wordt het knap lastig de doelstelling die Advocaat vorige week bij zijn presentatie uitsprak, overwinteren in Europa, te realiseren. De 72-jarige Hagenaar wist dat Feyenoord zijn twee resterende thuiswedstrijden daarvoor móést winnen. Nu staan de Rotterdammers drie punten achter op Rangers, dat over drie weken naar De Kuip komt. De Schotten wonnen vanavond verrassend met 2-0 van FC Porto, in december de laatste tegenstander van Feyenoord.

'Advocaat moet vol aan de bak om Feyenoord degelijker te krijgen'
UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.