Feyenoord sorteert voor op afscheid Botteghin en Van der Heijden

Reacties

Feyenoord heeft de aflopende contracten van Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden formeel opgezegd. Ook de verbintenissen van Calvin Verdonk en Elber Evora worden vooralsnog niet verlengd.

Feyenoord sorteert voor op afscheid Botteghin en Van der Heijden
© Pro Shots

Feyenoord moet net als alle clubs uit het betaald voetbal volgens het aflopende contracten voor 1 april opzeggen, anders worden die conform het cao automatisch verlengd. Dat het huidige kwartet nu een formele opzegging heeft ontvangen, betekent niet dat per se het einde van de samenwerking. Mogelijk gaan de Rotterdammers op een later moment nog met een of meerdere spelers in gesprek.

Van het genoemde kwartet hebben Botteghin en Van der Heijden natuurlijk een aardige staat van dienst opgebouwd in De Kuip. Beide centrale verdedigers kwamen in 2015 naar Rotterdam, om twee jaar later het defensieve duo te vormen van het elftal dat in 2017 mede dankzij een hattrick van Dirk Kuijt tegen Heracles Almelo voor het eerst sinds 1999 kampioen van Nederland werd.

Dit seizoen was Botteghin voor het stilvallen van de competitie nog altijd een vaste waarde. De 32-jarige Braziliaan begon het seizoen onder Jaap Stam zelfs als aanvoerder. Na de aanstelling van Dick Advocaat nam Steven Berghuis de band over. De rol van Van der Heijden leek volledig uitgespeeld, maar Advocaat haalde de 32-jarige linkspoot weer bij de selectie en zette hem aanvankelijk zelfs in de basis.

Nu sorteert Feyenoord dus voor op het afscheid van het ervaren tweetal, dat behalve de landstitel ook nog twee keer de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal won. Ook Verdonk en Evora zijn mogelijk bezig aan hun laatste maanden in De Kuip. De 22-jarige linksback is dit seizoen verhuurd aan FC Twente, de twintigjarige doelman zit sinds dit seizoen bij de A-selectie maar wacht nog op zijn officiële debuut.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.