Feyenoord schrikt van coronabesmetting en gaat vaker testen

Reacties

Feyenoord gaat de komende tijd de spelers en staf vaker testen op het coronavirus. De club is geschrokken van het bericht dat één selectiespeler positief testte op het virus. De Rotterdammers experimenteren tijdens de voorbereiding daarnaast met publiek in het stadion tijdens coronatijd.

Feyenoord schrikt van coronabesmetting en gaat vaker testen
© Pro Shots

Trainer Dick Advocaat gaf eerder nog aan dat er bij Feyenoord alleen getest zou worden als er klachten waren. Dat was toen op advies van de clubarts, maar de club kwam erop terug en testte deze week alle spelers en stafleden. Daaruit bleek dat één speler positief was getest. Om wie het gaat, mag Feyenoord vanwege de AVG-regels niet bekendmaken.

Sommige clubs gelasten wedstrijden af bij een positieve test, maar dat deed Feyenoord niet. 'Eén positieve test betekende ook dat alle anderen negatief hebben getest. Daarom is besloten dat we deze wedstrijd prima kunnen spelen', zei directeur Mark Koevermans op het clubkanaal voorafgaand aan het treffen met Sparta Rotterdam van zondagmiddag.

Feyenoord gaat nu toch vaker testen. 'We waren tot nu toe gevrijwaard van besmettingen, maar je kunt het niet uitsluiten. Je weet dat de kans er is. Ook bij buitenlandse clubs is dit gebeurd. De komende tijd gaan we steeds vaker testen, want we willen het risico op meer besmettingen minimaliseren.'

Daarnaast test Feyenoord in de oefenduels met Sparta en FC Twente met publiek in het stadion. Er mogen drieduizend fans aanwezig zijn. De ogen waren eerder al op De Kuip gericht toen premier Mark Rutte zich uitsprak over een groep Feyenoord-fans die tijdens een open training zongen. 'Als we de hartstochtelijke Feyenoord-fans in Rotterdam en de oplopende besmettingscijfers in die stad zien, kunnen we als kabinet voorstellen dat de aanwezigheid van fans daar drastisch wordt beperkt', zei Rutte.

'Lokale overheden hebben sinds afgelopen week meer vrijheid gekregen om extra maatregelen te nemen en dit zijn voorbeelden van dingen die ons zijn opgelegd voor deze wedstrijd', sprak Koevermans. 'Dat nemen wij dan uiteraard over. Wij gaan uit van het goede gedrag van onze supporters, maar we gaan kijken hoe het gaat. In september hopen we misschien wel dertienduizend mensen te mogen ontvangen. We kunnen nu kijken of dat realistisch is.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.