Feyenoord schakelt door: Jahanbakhsh wordt vervanger van Berghuis

Reacties

Alireza Jahanbakhsh moet de nieuwe aanvaller van Feyenoord worden. De komst van de voormalige AZ-aanvaller naar De Kuip is op enkele details na rond. Jahanbakhsh wordt nog deze week Feyenoorder.

Feyenoord schakelt door: Jahanbakhsh wordt vervanger van Berghuis
© Pro Shots

Jahanbakhsh komt over van Brighton & Hove Albion. Bij de Premier League-club kreeg hij vorig seizoen weinig speeltijd. Bij Feyenoord moet de 27-jarige Iraniër een dragende speler worden, zoals hij dat was bij AZ.

De rechtsbuiten speelde eerder voor AZ drie seizoenen in de Eredivisie, nadat hij was overgekomen van NEC. Hij groeide in Alkmaar uit tot een absolute smaakmaker en werd in het seizoen 2017/18 topscorer van de Eredivisie met liefst 21 goals. Daarna vertrok Jahanbakhsh naar Brighton.

Jahanbakhsh is een oude bekende van Slot, die in het seizoen 2017/18 als assistent-coach fungeerde bij AZ en de buitenspeler dus van dichtbij meemaakte. Met het halen van de 44-voudig Iraans international reageert Feyenoord op het wegvallen van Steven Berghuis, die naar Ajax vertrekt.

Voor het vervangen van Berghuis was Jahanbakhsh een van de drie prominente kandidaten, naast Garry Rodrigues en Javairô Dilrosun. Optie Jahanbakhsh bleek realistisch, Brighton deed net als bij Davy Pröpper niet moeilijk over een vertrek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.