Feyenoord rondt komst drievoudig Eredivisie-kampioen Hendrix af

Reacties

Jorrit Hendrix speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Feyenoord. De middenvelder komt over van Spartak Moskou, waar hij sinds zijn overstap van PSV weinig minuten heeft gemaakt. Feyenoord huurt Hendrix voor anderhalf jaar en heeft een optie tot koop. 

Feyenoord rondt komst drievoudig Eredivisie-kampioen Hendrix af
© Pro Shots

De 26-jarige Hendrix verliet PSV in januari 2021 voor een avontuur in de Russische hoofdstad. De enkelvoudige international speelde in totaal 22 wedstrijden voor Spartak.

Hendrix neemt een pak Eredivisie-ervaring met zich mee. De middenvelder werkte tot nu toe 173 Eredivisie-duels af en kroonde zich zowel in 2015, 2016 als 2018 tot landskampioen met PSV.

Posities
Hendrix komt in eerste instantie niet als basisspeler naar De Kuip. Trainer Arne Slot heeft met het trio Fredrik Aursnes-Guus Til-Orkun Kökçü zijn middenveld staan, maar vertelde zondag na de 1-4 overwinning op NEC dat hij maar één echte controlerende middenvelder in dienst heeft. Met Hendrix zijn dat er nu twee.

De ex-PSV’er heeft als voordeel dat hij ook nog centraal achterin kan spelen, als de nood hoog is. Het zorgt ervoor dat niet alle druk komt te liggen op Lutsharel Geertruida als stand-in voor drie posities.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.